Turistler için kültür rotası oluşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Turistler için kültür rotası oluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2020 14:43

Başkent’in simge yapılarını, doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Ankara Şehir Haritası’nda, turistler için de iki farklı ‘kültür rotası’ oluşturuldu.

Haberin Devamı

Başkent’in simge yapılarını, doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtan haritada; müzeler, tarihi yapılar ve rekreasyon alanlarına ilişkin bilgiler yer alıyor. Türkçe ve İngilizce olarak iki farklı dilde hazırlanıp, yayınlanan iki sayfalık haritada, Ankara’nın 25 ilçesi, kent içi ulaşım ağı, yöresel yemek ve hediyelik eşya seçenekleri, eğlence hayatı, üniversiteleri, alışveriş merkezleri, ibadethaneleri ve hastanelerine ilişkin bilgiler de bulunuyor.

Turistler için kültür rotası oluşturuldu


CUMHURİYET, ROMA VE OSMANLI DÖNEMİ MİRASLARI

Kent merkezindeki önemli kurum ve kuruluşlar ile müze ve tarihi yapıların çizimlerle gösterildiği haritada, kenti ziyaret edecek yerli ve yabancı turistler için gezi rotaları oluşturuldu. Ziyaretçilerin, kentin tarihi mirasına tanıklık etmelerini sağlayacak şekilde hazırlanan rotalar Cumhuriyet, Osmanlı ve Roma dönemi eserlerinin bulunduğu önemli ziyaret duraklarından oluşuyor.

Turistler için kültür rotası oluşturuldu


ZİYARET DURAKLARI İSE ŞÖYLE

Ulus’tan Ankara Kalesi’ne ve Anıtkabir’den Atakule’ye kadar uzanan iki farklı ‘kültür rotası’ şöyle:
* Ulus’tan Kale ve Hamamönü’ne
Cumhuriyet Müzesi (2’nci TBMM Binası), Ankara Palas, Kurtuluş Savaşı Müzesi (1’inci TBMM Binası), Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Julianus Sütunu, Hacı Bayram-ı Veli Camii, Suluhan, Azize Tereza Kilisesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, Ankara Kalesi, Arslanhane (Ahi Şerafettin) Camii, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Hamamönü.
* Anıtkabir’den Atakule’ye
Anıtkabir, Güvenpark, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)/Meclis Parkı, Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), Kuğulu Park, Tunalı Hilmi Caddesi, Seğmenler Parkı, Çankaya Köşkü, Botanik Park ve Atakule.

Turistler için kültür rotası oluşturuldu

Haritaya http://kutuphane.ankaraka.org.tr/ adresinde yer alan çevrimiçi kütüphane ya da turizm danışma bürolarından ulaşılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!