Tiftikte yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

Tiftikte yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 15:04

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan destekleme kararnamesinde damızlık koyun keçi yetiştiricileri birlikleri tarafından yapılan tiftik alımlarının da destekleme kapsamına alınmasının tiftikte yeni bir dönem başlatacağına dikkat çeken Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, “Birliğimize tiftik satan yetiştiriciler yüzde 50 daha fazla kazanmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

Yeni dönemin Türk tiftiğinin dünya piyasasında hak ettiği yere gelmesinin önünü açacağını belirten Kılınç şöyle konuştu:

KALİTEYİ YÜKSELTECEĞİZ

“Kaliteye dayalı alım politikası yürüteceğimiz yeni dönemde ıslah daha da teşvik edici olacak. Kaliteli tiftik ile kalitesiz tiftik arasındaki fiyat farkı her geçen sene artacak. Bir süre sonra belli standartlarda üretim yapamayan yetiştirici ürününü hiç satamaz noktaya gelecek. 29 mikron tiftik ile 42 mikron tiftik aynı fiyata satılmayacak. Islah yapan, Ankara Keçisi’ne bakan ve sürüsüne yatırım yapan yetiştirici daha fazla kazanacak. Son 20 yılda Türk tiftiği dünya piyasasında ciddi bir kalite kaybı yaşamıştı. Halk elinde ıslah projeleri ile her sene uluslararası standartlarda elde edilen ürün miktarını artırmayı 7 sene içinde de Ankara’da Ankara Keçisinden elde edilen tiftiğin tamamını uluslararası standartlara taşımayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

KESİNTİ YAPILMAMALI

Fiyatlar konusunda da bilgi veren Hasan Kılınç, geçtiğimiz yıl 10 TL olan oğlak tiftiğinin 15 TL, 8 TL olan anamal tiftiğinin 13 TL, 2 TL olan tali tiftiğinin ise 3 TL olduğunu söyledi. Kılınç ödemeler sırasında yetiştiricilerden hiçbir kesinti yapılmadığını belirterek, “Birliğimizin açıkladığı fiyatlar net.Kesinti yapılmasını doğru bulmuyoruz. Çitfçi ile çalışan müesseseler tüm kesintileri dikkate alıp, yetiştiriciye yatıracağı net fiyatları açıklamalı” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!