Tepelerde renk cümbüşü

Güncelleme Tarihi:

Tepelerde renk cümbüşü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2020 00:34

Ankara’da, 10 milyon yıl önce oluşan ‘Gökkuşağı Tepeleri’ görselliği ve renk cümbüşüyle vatandaşları kendine hayran bırakıyor.

Haberin Devamı

Nallıhan’da yer alan 'Kız Tepesi Tabiat Anıtı' kırmızı, kahverengi, gri ve sarı tonlarına sahip toprak yapısıyla ilginç görüntüler oluşturuyor. Kız Tepesi Tabiat Anıtı önünde yer alan Nallıhan Kuş Cenneti, doğa fotoğrafçılığı ve kuş gözlemcileri için ideal ortam sunarken, rengarenk tepelerse bölgenin turizm potansiyeline zenginlik katıyor. Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Alaettin Tuncer, bölgeyle ilgili şunları söyledi:

ÖNEMLİ BİR MİRAS

“Türkiye için hem turistik açıdan hem de bilimsel çalışmalar açısından önemli bir jeolojik miras. Yerli ve yabancı araştırmacılar tarafından çok sayıda bilimsel çalışma gerçekleştirilmiştir. Nallıhan'daki bu istif, eski bir göle ait kalın bir istif sunmaktadır. Gölde o dönemde çökelen sedimanların yanı sıra o dönemde gölde yaşamış olan canlılar ve gölün çevresinde o dönemde bulunan bitkilerin kalıntıları bu istiflerden elde edilerek geçmiş döneme ait iklim, tektonizma ve paleoortam değerlendirmeleri yapmak mümkündür. Bu yönden hem sosyal hem de bilimsel olarak önem arz etmektedir.” 

Tepelerde renk cümbüşü

Bölgenin, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından tabiat anıtı olarak belirlendiğini söyleyen Tuncer, “Yürüyüş rotaları, parkurlar, tabelalar ve düzenlemeler yapılarak turistik gezilere açılırsa ilgi görebilme potansiyeli yüksektir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!