Temizlik başladı

Güncelleme Tarihi:

Temizlik başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 14:27

Hürriyet Ankara’nın “Ulus kaldırımları ilan tahtası mı?” diye sormasının ardından Büyükşehir Belediyesi, izinsiz yapıştırılan etiket ve ilanları temizleme çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, ağırlıklı Ulus, Sıhhiye ve Kızılay olmak üzere kentin birçok bölgesine izinsiz şekilde yapıştırılan ilahları temizlemek üzere, geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.
Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Kent Temizlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda temizlik ekibi ilk olarak Atatürk Bulvarı, Ulus Meydanı, Cumhuriyet Caddesi, Anafartalar Caddesi gibi bölgelerdeki kaldırımlara, aydınlatma direklerine, otobüs duraklarına ve reklam panolarına yapıştırılan afiş, etiket ve ilanları temizledi.
Ekipler, kaldırımlarda görsel kirlilik oluşturan etiketleri ise basınçlı su ile çıkardı. Otobüs durakları ve panolara yapıştırılan ilanlar da uzun süreli çalışmalarla temizlenebildi.
Temizlik ekiplerinin özel ekipmanlar kullandığı temizliklerin zorluğunu, gün boyunca sadece 6 kilometrelik kaldırımda çalışma yapabilmeleri gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

“İLAN TAHTASI GİBİ” DEMİŞTİ

8 Eylül’de Hürriyet Ankara okuru Osman Bekçioğlu, Ulus’taki kaldırımlar için, “İlan tahtası gibi” demiş ve yetkililere seslenmişti:
“Bu ilanları yapıştıranları uyaran yok mu? Bu kişilere ceza kesen yok mu?
* Bu kirliliğe dur diyecek yok mu?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!