Telefonun öbür ucundayız

Güncelleme Tarihi:

Telefonun öbür ucundayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 15:57

Ankara’nın, son dönemde yaşanan olaylara rağmen Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Ankara Valisi Ercan Topaca, “Daha da güvenli hale getirmek için hep birlikte canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Size çok yakınız, telefonun öbür ucundayız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın başkent oluşunun 93’üncü yılı onuruna, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in önceki akşam Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda verdiği resepsiyona katılan Ankara Valisi Ercan Topaca, özetle şunları kaydetti:
“Başkent ilan edildiği yıl ile bugün karşılaştırıldığımız zaman bambaşka bir Ankara’da yaşandığımızı hep birlikte idrak ediyoruz. Yollarıyla, parklarıyla caddeleriyle ışıl ışıl bir Ankara. Aynı zamanda bir o kadar güvenli, güzel bir şehir. Son dönemde birkaç tatsız olay yaşamış olsak da yine de Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden birisi.

HEMŞEHRİLERİMDEN DESTEK BEKLİYORUM

Bu şehri daha da güzelleştirmek ve daha da güvenli hale getirmek için hep birlikte canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Yine son dönemde yaşamış olduğumuz bu acı darbe teşebbüsünün bir daha tekrar etmemesi için de her türlü tedbiri millet olarak alacağımızı bir kez daha buradan seslendirmek istiyorum. Ankara’ya vali olarak çok kısa süre önce atandım. Hizmete inşallah hep birlikte devam edeceğiz. Bu konudaki bütün dostlarımın hemşehrilerimin desteğini beklediğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Size çok yakınız. Telefonun öbür ucundayız.”

Haberin Devamı

DARBENİN YÜZDE 80’İ ANKARA’DAYDI

Ankara’nın 15 Temmuz’da ikinci istiklal mücadelesini verdiğini belirten Başkan Melih Gökçek ise resepsiyonda şöyle konuştu:
“Bu yıl Ankara, tabiri caizse ikinci istiklal mücadelesini verdi. 15 Temmuz’da bir darbe teşebbüsüyle karşılaştık ve bu darbe teşebbüsünün yüzde 80’i Ankara’da cereyan etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Ankara’da Ankaralıların yaptığı fedakârlıkları biliyoruz. Ankara Başkent olmaya layık bir şekilde olanca hızında devam ediyor, yatırımlarımızda hiçbir aksama yok.

ATAKULE’YE ÇIKARTIR İNDİRİRDİM

Verdiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz. İnşallah önümüzdeki sene Ankaparkımızın açılışını yapacağız. Bu, Ankaranın istikbali için son derece önemli. Bunun yanında daha modern bir Ankara için elimizden geleni yapıyoruz. Belediye başkanı olduğum yılda dışarıdan gelen yabancılara bütün samimiyetimle söylüyorum, gezdirecek yer bulamazdım. Atakule’ye çıkartır, oradan indirirdim. Ama Allah’a hamdolsun, şimdi geldiklerinde günler yetmiyor. Ankara çok değişti. İnşallah her törende daha güzelleşmiş Ankara göreceksiniz.”

Haberin Devamı

15 TEMMUZ MÜZESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Öte yandan gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Gökçek, AOÇ içerisinde yapılacak olan 15 Temmuz Müzesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı’nın karşısına bir de anıt dikeceklerini belirten Başkan Gökçek, “Cumhurbaşkanlığı’nın karşısına bir anıt dikilecek. Cumhurbaşkanımızla da konuştuk. Yeni müzeyi oraya yapacağız. Materyalleri toparlıyoruz. Çocuklar yoğun bir şekilde çalışıyor ama bunun kurulması nereden baksanız 1 -1,5 seneden önce bitmez. Ciddi bir müze olacak. Gelenler orada yaşayacak. Anıtla ilgili Cumhurbaşkanımızın hazırlattığı bir şey var onu yapacağız. Cumhurbaşkanlığı’nın karşısına sıfır kotunun altına otopark yapıyoruz. Üstüne de anıt. Üst kısmında sadece anıt gözüküyor başka bir şey gözükmüyor. Tam caminin (Beştepe Millet Camii) karşısına gelen bir yerde böyle bir hazırlığımız var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!