Teleferiğe budama arası

Güncelleme Tarihi:

Teleferiğe budama arası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2023 14:16

Yenimahalle-Şentepe Teleferiği, ‘ot ve ağaç budama çalışması’ nedeniyle yarın 10.00-14.00 saatleri arasında seferlerine ara verecek.

Haberin Devamı

Yenimahalle-Şentepe Teleferiği’nin üçüncü istasyonu olan TRT Seyir İstasyonu’ndaki kuru otlar ve ağaçlar, sıcak havalarda kabinlerin geçişi sırasında tehlike oluşturmaya başladı. EGO Genel Müdürlüğü de bölgede ot ve ağaç budama çalışması için harekete geçti. Çalışma nedeniyle teleferik, yarın 10.00-14.00 saatleri arasında yolcu taşımaya ara verecek. Bu saatler arasında ise teleferik güzergâhında ring otobüsleri sefer yapacak. EGO Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda çalışmayla ilgili şu bilgiler verildi:

Teleferiğe budama arası

AĞAÇLARA SÜRTÜNEREK GEÇİYOR

“Belediyemiz ANFA Genel Müdürlüğü Peyzaj Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek çalışmaların yolcu yoğunluğunun daha az olduğu saatlerde yapılması planlanmıştır. TRT Seyir İstasyonu bölgesini kapsayan üçüncü istasyon durağının giriş ve çıkış kısımlarında seyir esnasında kabinlerin ağaçlara sürtünerek geçmesi ayrıca yoğun bir şekilde bulunan kuru otların, havaların sıcak seyretmesi nedeniyle sistem ve yolcu güvenliği açısından temizlenmesi önem arz etmektedir. Teleferik sistemini kullanan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışmanın yapılacağı saatlerde, aynı güzergâhta yeterli sayıda otobüs ring seferleri ile hizmet verilecektir. Konuyla ilgili olarak bölge istasyonunda, bilgilendirme anonsları ile yolcu yönlendirmeleri yapılacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!