Tehlikeli ihlal

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli ihlal
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2020 10:28

Ne korkuluklar, ne levhalar ne de ikazlar... Hiçbiri, Ankara Kalesi’nin düşme tehlikesi nedeniyle ziyarete kapatılan surlarına geçişe engel olmuyor. Kural tanımazlar, düşme tehlikesine rağmen surlara tırmanarak yukarı çıkıyorlar.

Haberin Devamı

Tarihi Ankara Kalesi’nde düşme tehlikesi nedeniyle ziyarete kapalı olan surların en üst kısmına geçiş, alınan önlemlere ve uyarılara rağmen engellenemiyor. Önceki yıllarda yaşanan ciddi yaralanmalı düşme olaylarının ardından şubat ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından korkuluk monte edilerek ziyarete kapatılan kısımlara, kural tanımayan bazı ziyaretçiler çıkmaya devam ediyor. Kaleyi ziyarete gelip anı fotoğrafı çektirmek ya da manzarayı daha yukarıdan izlemek isteyenler, “Bu kısma geçiş yasaktır” yazılı uyarı levhalarına rağmen en üst kısma çıkıyorlar.

TIRMANIYORLAR, ÜZERİNDEN ATLIYORLAR

Tehlikeli ihlal

Haberin Devamı

Uyarıları hiçe sayan ziyaretçiler, yukarı çıkabilmek için düşme tehlikesini göze alarak, uyarıların asılı olduğu demirlerin üzerinden ve korkulukların bulunmadığı yüksek duvarlardan tırmanıyor. Aşağı inerken de yine aynı şekilde, yerden metrelerce yükseklikteki duvarların kenarından atlıyorlar. Yasağı ihlal eden ziyaretçileri zaman zaman güvenlik görevlileri de ikaz ediyor. Bu tehlikeli tırmanışları, diğer ziyaretçiler de endişeli ve meraklı bakışlarla izliyorlar.

Tehlikeli ihlal

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Hürriyet Ankara’nın daha önce defalarca dikkat çektiği ‘düşme tehlikesi’ni önlemek amacıyla şubat ayında, tarihi yapıya zarar vermeyecek şekilde korkuluk monte etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!