Tatil dönüşüne yüzde 25 zam talebi

Güncelleme Tarihi:

Tatil dönüşüne yüzde 25 zam talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 09:39

Okul servisleri, servis ücretlerine yüzde 25 oranında zam talep etti. Eğer kabul edilirse, yeni tarife yarıyıl tatili sonrası uygulanacak.

Haberin Devamı

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, yarıyıl tatili sonrası okul servisi ücretlerinde ‘yüzde 25’lik bir artış’ olabileceğini ifade etti. Zam taleplerini Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile UKOME’ye bildirdiklerini belirten Aktürk, “Talebimize onay gelirse, şubat ayı itibarıyla yeni tarife uygulanmış olur” dedi. Hürriyet Ankara’ya konuşan Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, özetle şunları söyledi:

Tatil dönüşüne yüzde 25 zam talebi

GİRDİ MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ ESNAFIMIZI ZORLAMAYA BAŞLADI

“Servisçi esnafı olarak, artan maliyetlerden ötürü son iki-üç yıldır ara zam talebinde bulunuyoruz. Bu yıl da hem akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış, hem de araç alımı, tamirat, yedek parça fiyatları gibi girdi maliyetlerindeki artış esnafımızı zorlamaya başladı. Öte yandan, asgari ücretin artmasıyla birlikte rehber personel ve şoförlerimizin maliyetlerinde de haliyle yüzde 50’lik bir artış meydana geldi. Bizler de tüm bu giderleri değerlendirerek bir fiyat tarifesi oluşturduk. Yüzde 25 oranında bir zam talebimiz var. Bu talebimizi hem Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne hem de UKOME’ye bildirdik. Her iki taraftan da talep ettiğimiz bu zam oranına onay çıkmasını bekliyoruz. Esasında, talep ettiğimiz artış maliyetlerimizi karşılamıyor fakat biz, esnafımızı düşündüğümüz kadar öğrenci ve velilerimizi de düşünmek durumundayız. Şu anda servis ücretleri 0-3 kilometre için yıllık 10 bin 400 lira, 3-6 kilometre için 11 bin 460 lira, 6-10 kilometre için 13 bin 245 lira ve 10-15 kilometre için 15 bin 410 lira. 15 kilometreyi aşan her kilometre için de yıllık ilave 325 lira alınıyor. Yüzde 25’lik zam oranımız eğer onaylanırsa şubat ayından itibaren yeni-güncel tarife uygulanmış olur.”

Haberin Devamı

Tatil dönüşüne yüzde 25 zam talebi

Haberin Devamı

KORSANA DİKKAT!

Korsan servislere karşı velileri dikkatli olmaları yönünde uyaran Aktürk, “Ankara’da 7 bin 329 C plakalı aracımız var. Bunun yaklaşık 5 bini öğrenci taşımacılığında hizmet veriyor. Esnafımızın en muzdarip olduğu konuların başında da korsan taşımacılık geliyor. Elde edilen verilere göre geçen yıl 268 korsan araca işlem yapılmış. Hem emniyet hem belediye bu konuda son derece hassas ve titiz bir çalışma yürütüyor. Bizler de korsan taşımacılığın önlenmesi adına mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu anlamda velilere de büyük bir görev düşüyor. Veliler, okul aracını mutlaka görmeli ve aracın C plakalı olup olmadığına dikkat etmeli. C plaka ise güvenle çocuklarını bu servislere emanet edebilirler. Öte yandan, vatandaşlar veya veliler korsan olduklarını düşündükleri herhangi bir aracı 112 ve ALO 153’ü arayarak ihbarda bulunabilirler” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!