Tatar ailesi için aşılamayacak engel yok

Güncelleme Tarihi:

Tatar ailesi için aşılamayacak engel yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 23:06

Doğuştan yüzde 90 görme engelli Hasan Tatar (67) ile babası gibi görme engelli olan Yiğit Ozan Tatar (19), çabalarıyla engellerin nasıl aşılabileceğini ortaya koyuyor. Baba ve oğulun başarısı engellilerin de toplumun vazgeçilmez birer parçası olduğunu kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Doğduğu günden beri yüzde 90 görme engeli bulunan Hasan Tatar, Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nü bitirip, farklı kentlerde 10 yıl Türkçe öğretmenliği yaptı. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini de bitiren Hasan Tatar, avukat oldu. Hasan Tatar ile eşi Süreyya Tatar, 15 yıl çocukları olmayınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan evlatlık edinmeye karar verdiği sırada çocuk sahibi olacağını öğrendi.  Çiftin oğulları Ozan, 2002'de yüzde 50 görme engelli olarak dünyaya geldi. Babasının yolundan ilerleyen Ozan da 2020'de girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın yabancı dil testinde Türkiye 20’ncisi oldu ve ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. Ozan, aynı zamanda bateri, piyano ve kanun çalıyor.

Tatar ailesi için aşılamayacak engel yok


FİZİKSEL BİR DURUM

Çeşitli derneklerde görev alan ve piyano ve bağlama çalan baba Hasan Tatar, “Görme engelli olmak insanın bir fiziksel durumudur. Onun ötesinde diğer uzuvlarımız çalışıyor. Biz de diğer insanlar gibi yeteneklerimizi kullanarak başarılı, toplum içerisinde hak ettiği yeri bulabilen insanlar olabiliriz. Oğlumla gurur duyuyorum” dedi.

Tatar ailesi için aşılamayacak engel yok


HAYALİM UZAY ENDÜSTRİSİ

Ozan Tatar ise babasının yolundan gittiğini belirterek, “ODTÜ Japon Kültürü Topluluğu'nun yönetim kurulundayım. Oradaki arkadaşlarla birlikte müzik grubu kurduk. Japon rock müziği çalıyoruz. Bateri çalıyorum. Eskiden CSO’da piyano da çaldım. Kodlayıcı kağıtla ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nü kazandım. Uzay endüstrisinde çalışmayı istiyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!