Tasarım yarışmasında ODTÜ’ye altı ödül

Güncelleme Tarihi:

Tasarım yarışmasında ODTÜ’ye altı ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 17:11

ODTÜ Öğretim Üyesi Hakan Gürsu “European Product Design Award” yarışmasında altı ödüle layık görüldü. Gürsu, enerji tasarrufu sağlayan tencere, üç boyutlu ahşap puzzle oyuncak, çalışma alanlarına düzenleyici çözüm getirmeye yönelik geliştirilen kalem saklama alanı tasarımlarıyla tam not aldı.

Haberin Devamı

Gündelik hayatta yaşam kalitesini artıran ve küresel problemlere çözüm öneren ürünleri tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “European Product Design Awards” yarışmasının 2017-2018 yılı sonuçları açıklandı. Geçen yıl ilki düzenlenen yarışmada üç ödül alan Gürsu ve Designnobis ekibi, tasarladıkları ürünler ile bu yıl beş projede altı ödüle layık görüldü. Ödül töreni 18 Eylül’de Avrupa Parlamentosu’nun vereceği özel bir davet kapsamında Brüksel’de yapılacak. Gürsu ve ekibinin geliştirdiği ödüllü ürünler ve dikkat çeken özellikleri şöyle:

ELEKTRİKLİ İNSANSIZ ARAÇ

Eco Barrow, tarım endüstrisinde kullanılmak üzere geliştirilen, elektrik motorlu insansız araç, çiftçilere düşük yakıt tüketimi sağlayarak maliyet verimliliği oluşturuyor. Önceden tanımlanmış bir patikada yol alabiliyor veya kumanda ile yönetilebiliyor.

Haberin Devamı

Tasarım yarışmasında ODTÜ’ye altı ödül

TENCERE İLE ENERJİ TASARRUFU

Heat X, enerji tasarrufu sağlayarak sağlıklı pişirme üzerine geliştirilmiş inovatif bir tencere. Ürün, en çok tüketim yapılan alanlardan mutfaklardaki enerji kaybını hedef alıyor. Ocaktan gelen ısının tamamını içine alarak pişirme süresini kısaltıyor, enerji tasarrufu sağlıyor.

ÜÇ BOYUTLU AHŞAP PUZZLE

Zero Pixels, yaratıcı ve üretici düşünceyi etkin kılan üç boyutlu ahşap puzzle oyuncak olarak geliştirilen ürün, ahşap oluşunun yanı sıra 24 farklı çeşit parça bulundurması ile benzerlerinden ayrılıyor. Zero Pixels ile toplamda 240 parça ile yüzlerce kombinasyon yaratılabiliyor.

KALEM SAKLAMA DEPOSU

Fume, modern çalışma alanlarına düzenleyici çözüm getirmeye yönelik geliştirilen kompakt ürün kırk adet markör kaleme saklama alanı oluşturuyor. Hem ambalaj hem stand görevi gören tasarım, boşlukların verimli kullanılması ve şeffaf malzeme tercihi ile markörlerin görünürlüğüne olanak sağlayarak kırtasiyelerde veya kişisel alanlarda diğer kalem düzenleyici standlardan ayırıcı nitelik sunuyor.

Haberin Devamı

VERİMLİ VE DÜZENLİ ÇALIŞMA ALANI

Wraparound, çalışma alanlarında verimli ve düzenli alan kullanımına yönelik geliştirilen tasarım, silikon bir kablo yuvası sağlarken kalem veya farklı kırtasiye malzemelerini de düzenleyebilerek çok fonksiyonlu bir kullanım sağlıyor. Köşeli, yuvarlak, döner gibi farklı yüzeylerle uyumu ve kolayca sabitlenebilmesi, tercih edilen malzeme kullanımıyla avantajlı sunuyor.

BAKMADAN GEÇME!