Tarihi okulun duvarında siyah beyaz yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Tarihi okulun duvarında siyah beyaz yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2024 20:41

Ankara’nın köklü eğitim kurumlarından Kavaklıdere Ortaokulu’nun arşivinden çıkan tarihi fotoğraflar, okulun çevre duvarlarını süsledi. Tarihi fotoğraflar hem öğrencileri hem de velileri nostalji yolculuğuna çıkarıyor.

Haberin Devamı

Başkentte 1954 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Kavaklıdere Ortaokulu, Ankara’nın en köklü okullarından birisi olarak dikkat çekiyor. Bugüne kadar on binlerce öğrenci yetiştiren okul, yeni mezunlar vermeye de devam ediyor. Okul Müdürü Köksal Arslan’ın 2020 yılında göreve başladıktan sonra ilk icraatı, kadim okulun arşivini gün yüzüne çıkarmak oldu. Arslan, okuldan geriye kalan vaktini arşivde geçirdi, raflardaki dosyaları itinayla inceledi. Arslan, “Dolapların altındaki karton kutular dikkatimi çekti. Kutuları açıp baktığımda içinde okulun kuruluş yıllarına tanıklık eden çok özel fotoğraflar olduğunu gördüm, adeta büyülendim, özel bir gayret göstererek bu gizli hazineyi gün yüzüne çıkarmaya karar verdim” dedi. Okul müdürü Arslan’ın öncülüğünde tüm personel, arşivin unutulmaması ve günümüzde eğitim olan öğrencilerin de görmesi için hemen kolları sıvayarak işe koyuldu. Arşivdeki belgeler ve fotoğraflar, okulu kuşatan duvarlara asılarak görücüye çıktı. Açık hava müzesine dönüşen duvarlar hem öğrencilerden hem de velilerden yoğun ilgi gördü. Öğrenci ve velilerin yanı sıra semt sakinleri ve yolu Kavaklıdere’ye düşen herkes nostalji kokan siyah beyaz fotoğrafları ilgiyle izliyor.

Haberin Devamı

Tarihi okulun duvarında siyah beyaz yolculuk

Tarihi okulun duvarında siyah beyaz yolculuk

Tarihi okulun duvarında siyah beyaz yolculuk

Okulun ismi, semte de adını veren, bugünkü Tunus Caddesi’nin olduğu yerde 1950’li yıllarda akan temiz berrak dereden ve derenin etrafındaki kavaklardan geliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!