Tarihe mozaik yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Tarihe mozaik yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 01:00

Türkiye’nin Kampala Büyükelçisi Sedef Yavuzalp’in “Tarihte Mozaik Yolcuğu” adlı kişisel sergisi, Pet Holding Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında KEV (Köksal Eğitim Vakfı) Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide Yavuzalp’in Anadolu medeniyetleri, Doğu Afrika temaları ve 15. yüzyıl Ugandasının efsanelerine hayat verdiği çalışmaları yer alıyor.

Haberin Devamı

Bugüne kadar Uganda’da çeşitli sergilerde yer alan Kampala Büyükelçisi Sedef Yavuzalp’in 25 eserden oluşan sergisi Türkiye’de ilk defa KEV Sanat Galerisi’nde düzenlenen kokteyl ile açıldı. PET Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güntekin Köksal ve eşi Besteci Pınar Köksal’ın ev sahipliğindeki sergi açılışına çok sayıda seçkin isim katıldı. 

Tarihe mozaik yolculuğu

SANATLA TÜRKİYE TANITIMI

Serginin açılış konuşmasını yapan KEV Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Köksal Yaykıran, böyle özgün bir sergiye ev sahipliği yapmanın çok anlamlı olduğunu belirtti. Yavuzalp ise Türkiye’nin tanıtımına sadece siyasi değil sanat anlamında da destek vermek istediğini söylerken, bu doğrultuda Anadolu uygarlığının motiflerini işlemeye özen gösterdiğini ifade etti. Konuşma sonrası PET Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güntekin Köksal, KEV’e katkıları için Sedef Yavuzalp’e teşekkür plaketi verdi.
Sedef Yavuzalp, resimlerinde dünyanın çeşitli medeniyetlerine ait bazı antik mozaik eserleri akrilik teknikle yorumluyor. Eserlerinde özellikle Anadolu medeniyetleri, Doğu Afrika temaları ve 15. yüzyıl Ugandasının efsanelerine hayat veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!