Taraftarın desteğiyle hedefimize koşacağız

Güncelleme Tarihi:

Taraftarın desteğiyle hedefimize koşacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 17:03

Farklı takımlardan gelen oyuncularla çok yeni bir takım oluşturulduğunu aktaran deneyimli oyuncu, “Panathinaikos’ta üç sezonda 40 gol attım. Burada, arkadaşlarımla birlikte en iyisini yapmaya çalışacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’e bir sezonun ardından yeniden dönen ve kadrosunu önemli isimlerle güçlendiren MKE Ankaragücü’nün İtalyan forveti Federico Macheda, kariyerinde yeni bir dönemin başladığını belirtip, “Ankaragücü’nü en iyi yerlere taşımak için arkadaşlarımla birlikte en iyisini yapmaya çalışacağız. İlk iki maç belik beklentilerin uzağında kaldık ancak daha yolun çok başındayız ve oynayacağımız çok maç var. Sezonun açılış haftasındaki maçta stat atmosferi harikaydı. Taraftarımız bizi desteklemeye devam etsin. Onları mutlu etmek için mücadele edeceğiz” diye konuştu.Kariyeri boyunca; Manchester United, Sampdoria, Queens Park Rangers, VfB Stuttgart, Doncaster Rovers, Birmingham City, Cardiff City, Nottingham Forest, Novara ve Panathinaikos formaları giyen Macheda, yaz transfer sezonunda MKE Ankaragücü’ne imza attı.Hazırlık maçlarında, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor’a birer gol atan hücum oyuncusu, TSYD Ankara Şubesi Kupası ile Süper Lig’de çıktığı iki müsabakada gol sevinci yaşayamadı.

Haberin Devamı

Taraftarın desteğiyle hedefimize koşacağız

BURAYA GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM

“Ankaragücü’ne ilk geldiğimde güzel bir şeyler bekliyordum. Burada yeni bir ekip oluştu. 16 yeni oyuncu transfer edildi. Kulübün içinde güzel bir yapılanma var. Ankaragücü’ne transfer olduğum için çok mutluyum. Başarılı olacağıma da inanıyorum. Sezon öncesi kamplar, hem oyuncular hem de takımlar için önemlidir. Kampta çok güzel vakit geçirdim. Hocam, ekibi, arkadaşlarım hepsi bana çok yardımcı oldu. Kendimi de iyi hazırladım. Uzun maraton için hazırım. Gol atmak her zaman oyuncuyu motive eder. Ankaragücü taraftarlarını ve bizi bence iyi bir dönem bekliyor. Takımın en iyisini yapması önemli. Ben de bir forvet oyuncusu olarak elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Çok yeni bir takımımız var. Maç maç bakacağız ve eksikler varsa kendi içimizde değerlendirip onları ortadan kaldıracağız. Tabii ki ligi iyi bir yerde bitirmek gibi bir hedefimiz var.

Haberin Devamı

Taraftarın desteğiyle hedefimize koşacağız

10 GOLÜN ÜSTÜNE ÇIKMAK İSTİYORUM

“Yunanistan’daki performansım iyiydi. Burada ilk hedefim takımıma yardımcı olmak. Bu ekibin bir parçasıyım. 10 golün üstününe çıkmayı hedefliyorum. Her zaman, bir öncekinden daha iyisini yapmaya çalışırım. Türkiye’de daha önce Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi kulüplerden teklif almadım. Geçen sene de bazı kulüplerle anıldım. Ama Yunanistan’da kalmak istedim. Bu sene Türkiye’ye gelmenin daha iyi olacağını düşünüyordum. Öyle de oldu. Altyapısından yetiştiğim Manchester United’te 5-6 sezon oynadım. Çok uzun bir süreydi. Alex Ferguson ile çok anım oldu. Beni 17 yaşındayken oynatması, güvenmesi çok önemliydi. Beni yanına çağırıp oynatacağını ifade etmesi, o yaşta bu şansa sahip olmam unutulmaz bir andı. Manchester United, Sir Alex Ferguson döneminde altyapısından yetişen ve o oyuncularla büyük başarılar elde eden bir takımdı. Elbette transferler de yapılırdı ama iskelet hep altyapıdan gelenler olurdu. Şimdiyse çok büyük rakamlar harcanıyor ama başarı elde edilemiyor.”

Haberin Devamı

İYİ İŞLER YAPACAĞIMA İNANIYORUM

“Yunanistan’da geçirdiğim son 3 yıldaki performansım istikrarlı bir çizgideydi. Panatinaikos’ta güzel zamanlar geçirdim. 40 gol attım. Beni mutlu etti. Geçen sene bir sakatlık yaşamıştım. Mçalar kaçırdım. Gol adedi daha azdı. Burada güzel bir başlangıç yapacağıma inanıyorum. Ankaragücü için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Spor Toto Süper Lig’de şu anda forma giyen ve çok samimi olduğun arkadaşlarım var. Kayserispor’da forma giyen Andrea Bertolacci, Adana Demirspor’dan Mario Balotelli ve Fenerbahçe’ye bu sezon transfer olan Joshua King iyi arkadaşlarım arasında.

TARAFTAR BENİ HEYECANLANDIRIYOR

“Sezonun açılış haftasındaki ilk maçta stattaki atmosfer harikaydı. Taraftarlarımız beni heyecanlandırıyor. Bu sene bizi ciddi şekilde destekliyorlar. Böyle desteklemeye devam etsinler. Onlar bize her zaman destek olsun. Biz de futbolcular olarak taraftarlarımızı mutlu edelim. İyi bir golcü olmanın dışında iyi bir aile babasıyım. Açıkçası oğlum benim bu dünyadaki en büyük mutluluk kaynağım diyebilirim. Kötü bir an yaşarsınız ve mutsuz olursunuz ya. İşte böyle bir durumda bile ona baktığımda dünya bir yana o bir yana oluyor. İyi bir aile babası olduğumu söyleyebilirim.”

Haberin Devamı

Taraftarın desteğiyle hedefimize koşacağız

 ELEŞTİRİYE EVET HAKARETE HAYIR

Ankaragücü Kulübü Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, sosyal medyada Teknik Direktör Mustafa Dalcı’ya yönelik hakarete varan paylaşımlarla ilgili açıklamada bulundu.Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hüseyin Aytekin, “Hiç kimse, bir başkasının düşüncesine, inancına, kişiliğine, ailesine hakaret etme hakkına sahip değildir. Eleştiri; olumlu ve olumsuz düşüncelerimizi ifade etmekten öteye geçmemelidir. Üzülerek bu konuyu bir kez daha camiamıza hatırlatma gereği duyuyorum” ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!