Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak

Güncelleme Tarihi:

Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2021 22:23

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan karar doğrultusunda tüm Türkiye ile beraber Başkent Ankara’da da 17 günlük tam kapanma süreci dün itibarıyla başladı. Kısıtlamalardan muaf olan Ankaralılar başta olmak üzere, 2 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na(ALES) gireceklerin de merak ettiği toplu taşıma düzenlemesinin ayrıntıları da belli oldu.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemeye göre, tam kapanma sürecinde bazı toplu taşıma araçları hizmet vermeyecek. Çalışmaya devam edecek toplu taşıma araçlarının düzeni ise şöyle olacak:

7 MAYIS’A KADAR METRO ÇALIŞACAK

7 Mayıs Cuma gününe kadar hafta içinde metro ve ANKARAY 06.00-19.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Cumartesi ve pazar günleri ile Ramazan Bayramı haftasına denk gelen 10-14 Mayıs tarihleri arasında ise raylı sistem araçları çalışmayacak. Metro ve ANKARAY’ın çalışmayacağı cumartesi ve pazar günlerinde, metro güzergâhlarında çalışmakta olan otobüs hatları ile hizmet verilmeye devam edilecek.

Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak

Haberin Devamı

ALES’E ÖZEL DÜZENLEME YAPILDI

2 Mayıs’ta yapılacak ALES nedeniyle, metro ve ANKARAY, saat 06.00-15.00 aralığında hizmet verecek. Ayrıca ALES’e katılacak vatandaşların sınav merkezlerine ulaşımları da dikkate alınarak, mevcut hafta sonu çalışma programına ilave olarak pazar günü 33 güzergâhta, 78 adet ilave otobüs servis planlaması yapıldı.

MERKEZDEKİ ÖTA’LAR ÇALIŞMAYACAK

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı tarihler arasında Şereflikoçhisar, Bâlâ ve Kalecik araçları haricinde diğer çevre ilçelere hizmet veren özel toplu taşıma araçları çalışmayacak. Sincan, Etimesgut, Eryaman bölgeleri başta olmak üzere kent merkezinin çeşitli noktalarında hizmet veren özel toplu taşıma araçları da (ÖTA) hizmet vermeyecek. Bu güzergâhlarda EGO’nun otobüsleri ile önceki kısıtlama dönemlerinde verilen hizmetler devam edecek.

Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak

ÖHO’LAR SADECE 4 HATTA OLACAK

Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ise 114-7 (Kırkkonaklar-Şenyurt), 185-7 (ORAN-Güneşevler), 203-7(İncirli-Sokullu) ve 413-7(Altınpark-Çankaya) hatlarıyla dört güzergâhta hizmet vermeye devam edecek. Güncel servis saatlerine EGO’nun internet sitesinden ve EGO CEP’TE uygulamasından erişilebileceğini belirten yetkililer, “Toplu taşıma sistemlerimizdeki yoğunluk, kuruluşumuzca anlık olarak takip edilmektedir. İhtiyaç duyulması halinde servis planlamasında gerekli değişiklikler yapılacaktır” açıklamasını da yaptı.

Haberin Devamı

KISITLAMA SÜRESİNCE UYGULANACAK OTOBÜS SERVİS HAREKET SAATLERİ

Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak

 RAYLI SİSTEM (METRO, ANKARAY) HAREKET SAATLERİ VE SON TREN HAREKET SAATLERİ

Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak

Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak

2 MAYIS PAZAR GÜNÜ YAPILACAK ALES'E KATILACAKLAR İÇİN PLANLANAN RAYLI SİSTEM (METRO, ANKARAY) HAREKET SAATLERİ

Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak

Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak

2 MAYIS PAZAR GÜNÜ YAPILACAK SINAVA KATILACAKLAR İÇİN PLANLANAN İLAVE OTOBÜS HAT VE GÜZERGÂH BİLGİLERİ

Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak

 

Haberin Devamı

Tam kapanmada toplu taşıma böyle olacak


BAŞKENTRAY’DA HAFTA İÇİ 30 DAKİKADA BİR SEFER VAR

Tam kapanma nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından Yüksek Hızlı Tren(YHT) ve Başkentray seferlerinde de düzenleme yapıldı. Bu kapsamda, Ankara-Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya ve Konya-Eskişehir-İstanbul hatlarında toplam 12 sefer yapacak olan YHT, yüzde 50 kapasiteli hizmet verecek. Vatandaşlar tren biletini alırken HES kodu ve seyahat izin belgelerini ibraz edecek. Tam kapanma öncesi satılan abonman ve bilet bedelleri nakit iade kuponuna çevrilerek, kesintisiz iade edilecek veya açık tarihli bilete çevrilebilecek. Yeni YHT sefer saatleri şu şekilde uygulanacak: Ankara-İstanbul YHT kalkış saati 10.00 ve 17.00, İstanbul-Ankara YHT kalkış saati 10.00 ve 17.32, Ankara-Konya YHT kalkış saati 08.30 ve 18.00, Konya-Ankara YHT kalkış saati 08.30 ve 18.15. Bölgesel tren seferleri 30 Nisan-16 Mayıs tarihlerinde durduruldu. Başkentray ise Sincan-Kayaş arasında hafta içi 30 dakika, hafta sonu bir saat aralıklarla hizmet verecek. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!