Taksi-dolmuş-servis tarifelerine iade

Güncelleme Tarihi:

Taksi-dolmuş-servis tarifelerine iade
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 18:30

Ankara Valiliği, ANKESOB tarafından kendilerine gönderilen taksi, dolmuş ve servis araçlarının son zamlı fiyat tarifelerini iade etti. Valilik, yetkinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde(ABB) olduğunu belirterek Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni(UKOME) işaret etti. Gözler şimdi UKOME’de.

Haberin Devamı

Ankara’da ulaşım hizmeti veren taksi, dolmuş ile okul ve personel taşımacılığı yapan servislerin son zamlı fiyat tarifeleri, Ankara Valiliği tarafından Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ANKESOB) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) iade edildi. Valilik hem ABB’ye hem de ANKESOB’a gönderdiği resmi yazıda, ulaşım sektöründe taksi, personel-okul servis ve minibüs yolcu taşımacılığı fiyat tarifelerinin belirlenmesi ile ilgili iş ve işlemlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) yetkisinde olduğunu hatırlattı.

GÖZLER ŞİMDİ UKOME’YE ÇEVRİLDİ

Valilik, ANKESOB’un onay için gönderdiği tarife yazılarını işleme almayarak iade etti. Yazıda, taksimetre fiyat tarifelerinin, servis fiyat tarifesinin, minibüs yolcu taşıma fiyat tarifelerinin UKOME tarafından usulünce belirlenmesi gerektiği belirtildi. Valiliğin iadesinin ardından geçersiz duruma düşen tarifeler için şimdi gözler UKOME’de.

Haberin Devamı

VALİLİK DAHA ÖNCE DE HATIRLATTI

Ankara Valiliği, tarifelerle ilgili yetki hatırlatmasını daha önce de ilgili kurumlara gönderdiği resmi yazıyla hatırlatmıştı. Valilik 28 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne(ANKESOB) gönderdiği resmi yazıyla ulaşım sektöründe fiyat tarifelerinin belirlenmesi yetkisinin UKOME’de olduğunu belirtti.

KANUN VE DANIŞTAY KARARI VAR

Valilik yazısında, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’ndaki ilgili maddelere dikkat çekti. Ayrıca Danıştay 8. Dairesi’nin ‘toplu taşıma araçlarının bilet ücret ve tarifelerini belirleme yetkisinin büyükşehir ve ilçe belediyelerinde olduğu’na ilişkin kararına yer verdi.

DİĞER ŞEHİRLERDE YETKİ UKOME’DE

İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde toplu taşıma, taksi, dolmuş, servis ücret tarifelerini UKOME onaylıyor. Ankara’da ise UKOME sadece toplu taşıma ücretlerine zam kararı alıyor. Taksi, dolmuş ve servis için belirlenen tarifeler ANKESOB tarafından valiliğe onaya gönderiliyor. Valiliğin son iadesinin ardından tüm tarifelerin UKOME tarafından belirlenmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!