Takımın oyunu umut veriyor

Güncelleme Tarihi:

Takımın oyunu umut veriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2022 09:18

Başkent ekibinin, geride kalan sezon yaşadığı transfer yasağının kaldırılmasında sağladığı maddi destek ile öne çıkan ve sonrasında yönetime giren Alagöz, “Sarı-lacivertli taraftarın coşkusunu ve heyecanını çok seviyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’de henüz galibiyet alamayan, maç eksiği ve gol averajı ile son basamakta yer alan MKE Ankaragücü’nde, yönetim geleceğe umutla bakıyor.Sarı-lacivertli ekibin Asbaşkanı aynı zamanda 3. Lig’de mücadele eden Iğdır FK Kulübünün Başkanı olan Cantürk Alagöz, sezona yenilenmiş bir oyuncu grubu ve yeni bir heyecanla başladıklarını belirtip, “İlk etapta sonuçlar istediğimiz gibi olmadı ancak takımın son iki maçtaki oyunu umut verici” diye konuştu.Hacettepe Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği Bölümünde okuyan ve üniversite eğitimi için geldiği Ankara’da uzun yıllardır yaşayan Cantürk Alagöz, viralspor.com, spor sitesine verdiği özel röportajda şunları söyledi:“1969 Iğdır doğumluyum. 1987’de Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü kazandım. Ankara’ya gelişim bu vesileyle oldu. Ömrümün çoğu Ankara’da geçti. Bir yerde Ankaralıyım artık. Bütün yatırımlarımı Ankara’ya yaptım. Ankara’yı çok seviyorum. Bana git başka şehirde yaşa deseler yapamam. Ankara’da yaşadığım, ekmeğimi Ankara’da kazandığım için Ankaragücü’nü de çok seviyorum. Taraftarının o coşkusunu, o heyecanını çok seviyorum. Ankaragüçlülük nasıl tarif edilir bilemiyorum ama her şeyde işin hakkını veriyorlar. Iğdır FK ortada yokken ikinci takımım hep Ankaragücü’ydü.”

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ ŞAMPİYON OLUR, NİYE OLMASIN?

“Geçen sezon Ankaragücü transfer yasağı yaşarken benden destek olmam istendi. Orada üzerime düşeni fazlasıyla yaptım. Rakam paylaşmayayım ama gücümün yettiğince diyelim. Ankaragücü ile ilişkimiz böyle başladı. Sonra Faruk abi bana yöneticilik teklif etti. İşlerimizin yoğunluğundan dolayı (Abi ben yönetime girmesem. Çünkü emek veremem, benim yerime daha fazla emek veren biri olsun. Ama ben maddi manevi hep yanındayım) dedim. O yönetime uygun gördü, ben de kabul ettim. İyi bir bütçen olur, iyi bir ekip kurarsın, Ankaragücü şampiyon olur. Niye olmasın? Ankaragücü’nün şampiyon olması lazım. Ne olu bilmiyorum ama olması lazım. Lige iyi başlamadık ancak şu an çok iyi bir hocayla çalışıyoruz. Çok iyi transferler yapıldı. Son 2 maçta kaybetsek de oynadığımız futbol umut verici. Kısa sürede alt sıralardan kurtulur, seneye de çok daha iyi yerler için mücadele ederiz. Ankaragüçlülerden ricam Faruk Başkana sahip çıksın. Faruk abinin kalbi temiz. Cantürk Alagöz olarak her zaman maddi, manevi yanındayım. Ayrıca Ankaragücü taraftarı bilsin ki bu kulüp hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Benim Ankaragücü başkanlığı gibi bir düşüncem yok.”

Haberin Devamı

GENÇLERBİRLİĞİ EMİNİM DÜZLÜĞE ÇIKACAKTIR

“Gençlerbirliği de zor günler yaşıyor. Darda olana el uzatmak gerekir. Biri gelip senden bir şey istediğinde yok demek kolay değildir. Ama futbol maalesef dipsiz kuyu. İyi niyetli olarak birine yardım etmek istiyorsun, arkadan bir ordu geliyor. Gençlerbirliği eminim düzlüğe çıkacaktır ama benim öyle bir misyon üstlenme durumum yok. Eskişehirspor ile ilgilendiğim doğru. Durumları çok kötüydü, buraya başkanları, yöneticileri geldi. İyi niyetli davrandım fakat sonra baktım ki farklı alacaklılar, farklı menajerler çıkıyor ortaya. Sana diyorlar ki kulübün 50 milyon borcu var. Sen de ölçüyorsun biçiyorsun ben bunu kaldırabilirim diyorsun. Sonra bakıyorsun, bir anda o 50 milyon çıkıyor 100 milyona. Ben de vazgeçtim.”

Haberin Devamı

ŞARTLAR UYGUNSA YURT DIŞINDAN TAKIM ALIRIM

“Son zamanlarda yurt dışı futbol takımı satın almaları moda oldu. Şartlar uygun olursa neden olmasın? Şahsi menfaatim umurumda değil. Ülke menfaatine bir şey var mı yok mu ona bakarım. Olması gerekiyorsa yaparım. Acun Ilıcalı’nın yaptıklarını doğru buluyorum. En basitinden Türkiye’nin reklamı yapılıyor. Bir Türk’ün İngiltere gibi bir ligde söz sahibi olması gurur verici. Bir kapı oldu orası. Hem Türkiye’ye gelecek futbolcular açısından hem de Avrupa’ya açılmak isteyen Türk futbolcular açısından. Acun’un takımı başarılı olduğunda, Türk’ün takımı denilecek emin ol. Ülke adına yaptığı reklamın boyutu çok çok fazla. Yarın benim de önüme bir fırsat çıkarsa, düşünebilirim. Iğdır’da doğdum, Iğdır’da büyüdüm. İnsan memleketine bir şey yapmak istiyor. Iğdır’da takım kurmak kolay değil. BAL Lig’inde aldım. Salgın dolayısıyla hızlandırılmış bir lig statüsü vardı. Allah yardım etti, hemen 3. Lig’e çıktık.”

Haberin Devamı

5-6 AY BOYUNCA KENT KENT GÖÇEBE GİBİ GEZDİK

“İddialı bir takım kurayım, gençlerin dikkatini çeksin, gençleri spora yönlendireyim istedim. Kendimce iyi transferler yaptım ancak ben transfer nasıl yapılır falan bilmiyordum bu işleri. Batuhan Karadeniz’i falan aldım.O ligde transfer yapmak, önemli isimleri Iğdır’a getirmek kolay değil. Bazen parayla da olmuyor bu işler. Iğdır’ın nerede olduğunu bilmeyen o kadar futbolcu vardı ki. Transfer teklif ediyorsun, Iğdır nerede diye soruyor futbolcu. Ayrıca Iğdır tesis fakiri bir kent. Ne stadı ne futbolcuların kalacağı bir tesisi ne de antrenman yapacakları yer vardı. Eylül ayında lig başladı, 5-6 ay şehir şehir, göçebe gibi gezdik. Ankara’da konakladık, İzmit’te konakladık.5 ay içinde futbolcuların konaklayacağı, antrenman yapacakları, Süper Lig’de benzeri zor görülen 5 yıldızlı tesis yaptım, sahayı yaptım.Başka kentlerde her şeyi devlet yapıyor, ben hep kendi cebimden yapıyorum. Geçen sezon şehir de kenetlendi, bir an önce üst lige çıkmak istedik. Birkaç ciddi sakatlığımız oldu maalesef olmadı.Çıtayı yüksek tutma hedefinden vazgeçmedik.”

Haberin Devamı

Takımın oyunu umut veriyor

KEVİN MALCUİT ANTRENMANA ÇIKTI

Ankaragücü’nün yaz transfer döneminde kadrosuna son kattığı isim olan sağ bek Kevin Malcuit, Beştepe’de çalışmalara başladı.Başkent ekibi, İtalya’nın güçlü ekibi Napoli’de forma giyen Fransız oyuncu ile 1 yıllık kiralık sözleşme imzalamıştı.
Malcuit, Napoli’de bu sezon forma şansı bulamazken, geçen sezon; 8 lig, 1 İtalya Kupası ve 4 Avrupa Ligi olmak üzere toplam 13 maçta forma giydi ve 1 asist yaptı.MKE Ankaragücü Süper Lig’in 7. haftasında karşılaşacağı Demir Grup Sivasspor maçı hazırlıklarını, Teknik Direktör Ömer Erdoğan yönetiminde sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!