Takımın kurgusu oturmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Takımın kurgusu oturmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2022 14:10

Süper Lig’de 9 hafta geride kalırken, bir maçı eksik olan sarı-lacivertliler 7 puanla 14. sırada bulunuyor. Ömer Erdoğan’ın gelişinin ardından, son gün transferlerinin katılımı ile birlikte ideal kadro yavaş yavaş şekilleniyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 9 hafta geride kaldı. Yeniden Süper Lig kulvarına dönen ve yaz döneminde yaptığı 21 transferle dikkati çeken MKE Ankaragücü, geçen sürede beklentilerin uzağında kalırken, deplasmanda oynanan ve 2-1 kazanılan son İstanbulspor karşılaşması, camia üzerinde hissedilmeye başlanan huzursuzluğu kısa vadeli de olsa dağıttı. Başkent temsilcisi, 8 maç sonunda, topladığı 7 puanla 14. basamakta duruyor. 8 İstanbul takımının mücadele ettiği ligde, önce Medipol Başakşehir ardından da İstanbulspor ile karşılaşan Ankaragücü, İstanbul takımları ile olan fikstürdeki mini seriyi, 17 Ekim Pazartesi günü Eryaman Stadı’nda oynayacağı maçla tamamlayacak. Başkent temsilcisi, bu süreçte iki İstanbul takımı (Vavacars Fatih Karagümrük ve Beşiktaş) ile karşılaırken, iki takıma da kaybetti. İlk yarının kalan bölümünde, Galatasaray, Kasımpaşa ve Ümraniyespor maçları, Ankaragücü’nü bekliyor.

Haberin Devamı

TOLGA-TAYLAN-EMRE ÜÇLÜSÜ’NÜN KATKISI ÖNEMLİ

Sezona Teknik Direktör Mustafa Dalcı yönetiminde başlayan Ankaragücü, ideal 11’i bulma konusunda zaman zaman zorluklar yaşadı. Transfer döneminin tamamlanmamış olması, sakatlıklar ve bazı oyuncuların antrenman ve maç ekliği, bu süreci olumsuz etkiledi. Sarı-lacivertliler, bu dönemde özellikle savunma ve orta alan oluşumunda, değişik isimlerle oynamak zorunda kaldı. Teknik Direktörlüğe Ömer Erdoğan’ın gelişinin ardından, son gün transferlerinin katılımı ile birlikte ideal kadro yavaş yavaş şekillenmaya başladı. Erdoğan, kale tercihini yeni transfer Gökhan Akkan’dan yana kullanırken, savunmanın ortasını Mujakic ve Radakovic’e teslim etti. Oğuz Ceylan ise iki teknik adamın da sağ bekte ilk tercihi oldu. Marlon, sol bekte öne çıksa da Yasin, bu alanda alternatif olacağını gösterdi. Ömer Erdoğan’ın daha belirgin biçimde el attığı bölge orta alan oldu. Sezonun ilk 4 haftalık bölümünde, orta alanın ortasında, Pedrinho ile birlikte; Atakan, Abdullah, Zahid ve Lamine Diac, kanatta da Tasos daha fazla süre alırken, Erdoğan’ın gelişinin ardından, merkezde Tolga ve Taylan, açıkta da Emre forma giymeye başladı. Süper Lig deneyimine sahip olan ve aynı takımda oynadıkları için birbirlerini yakından tanıyan oyuncular, takıma son anda gelmelerine rağmen, formayı sırtlarına geçirip, katkı sunmaya başladı.
Hem Mustafa Dalcı hem de Ömer Erdoğan, başlangıçta forvetteki ilk tercihi Frederico Macheda’dan yana kullanırken, İtalyan oyuncunun düşük performansı sonrasında Erdoğan, bu alanda Ali Sowe’yi değerlendirmeye başladı. Jese, iki teknik adam tarafından maçların son bölümlerinde sahaya sürülürken, Eren Derdiyok en az şans tanınan forvet oldu.

Haberin Devamı

YEDİĞİMİZ GOL İPTAL EDİLMELİYDİ

MKE Ankaragücü Kulübü Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin’den, İstanbulspor maçı hakemi Yasin Kol’a eleştiriler geldi.
Aytekin, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı. “Yediğimiz gol öncesi, rakip takımın üst üste gerçekleştirdiği 2 faulü vardı. Hakem hataları genellikle galibiyetlerden sonra konuşulmaz ancak hataların tekrarlanmaması açısından galibiyetlerden sonra da dile getirilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Çok net 2 faulün saha içindeki hakemler ve sonrasında VAR hakemleri tarafından görülmemesi çok önemli bir puan kaybı yaşamamıza neden olabilirdi. Futbol otoritelerinin tamamı da VAR’dan golün iptal edilmesi noktasında hemfikir.”

Haberin Devamı

Takımın kurgusu oturmaya başladı

FİLEYE GÜÇLÜ EKİP

Kadınlar Voleybol İkinci Lig’inde mücadele edecek olan MKE Ankaragücü Kadın Voleybol Takımı, 12 oyuncu ile sözleşme imzaladı.
Gruptaki rakipleri ve maç programı belli olan sarı-lacivertliler, iç ve dış transferde anlaşma sağladığı 12 oyuncu için Beştepe Tesisleri’nde imza töreni düzenledi. İmza töreninde; İclal Kayık, Deniz Şenol, Hayat Erduran, Yaren Yaşar, Duygu Abacı, Tuğba Sayın, Esma Kutlu, Ezgi Yarız, Beliz Akgündüz, Ecem Özcan, Derya Bilgin ve İrem Nur Gürsoy, yeni sözleşmeye imza attı.
İmza törenine Kulüp Genel Sekreteri Cahit Şahin katıldı. Şahin, sporculara sakatlıktan uzak başarılı bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

Takımın kurgusu oturmaya başladı

POTADAKİ DERBİ NEFESLERİ KESTİ

Misli.com Türkiye Basketbol Birinci Lig’i, başkent derbisi ile başladı. Derbide, Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler, Ankaragücü Mamak Belediyesi’ni 89-82 yendi. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan maçın ilk yarısını Gölbaş Belediyesi TED Ankara Koljliler 43-42 önde tamamladı. İkinci yarıda da heyecan bir an olsun düşmezken, sarı-lacivertliler bitime kısa süre kala skoru dengelese de maçtan 89-82 yenik ayrıldı. Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’de; Ricky Tarrant ve Ömer Yasir Küçük 21’er, Brandon Walters 18, Kaan Sarıaslan 17 sayı üretti. Ankaragücü Mamak Belediyesi’nde ise Carlton Bragg’in 37 sayı ve 10 ribaund, Azizcan Özdemir’in 12, Myles Mack 11’in sayısı yengilginin önüne geçemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!