Tak-bul ile 1 saniyede kimlik sorgusu

Güncelleme Tarihi:

Tak-bul ile 1 saniyede kimlik sorgusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 15:14

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, trafik denetimi yaptı. Denetimlerde, bir saniyede kimlik sorgulaması yapabilme imkanı tanıyan tak-bul gözlük ve drone da kullanıldı.

Haberin Devamı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nca Kurban Bayramı öncesi trafik denetlemesi yapıldı. Vatandaşların Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamında geçirmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Ankara İl Jandarma Komutanlığı, bu kapsamda gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Trafik güvenliği konusunda da tedbirlerini artıran jandarma ekipleri, bu amaçla Gölbaşı yol kontrol noktasında trafik denetlemesi yaptı. Uygulama noktasında ekiplerce durdurulan araçların gerekli belgeleri kontrol edildi. Jandarma personeli tarafından kullanılan tak-bul gözlük sayesinde kişilerin kimlik sorgulaması bir saniyede tamamlandı.

DRONE DA KULLANILDI

Denetimler sırasında insansız hava aracı drone da kullanan ekipler, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerini havadan denetledi. Ekipler, araç içerisinde telefon kullanılmaması, emniyet kemerinin takılması ve hız kurallarına uyulması uyarılarında bulundu. Kontrol için durdurulan sürücü ve yolculara şeker ve kolonya ikramında bulunan jandarma, vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!