Tabeladan meydana

Güncelleme Tarihi:

Tabeladan meydana
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 16:31

Altındağ’daki tarihi Samanpazarı Meydanı için çalışmalar sürüyor. Son durumu Hürriyet Ankara’ya anlatan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Bu proje Cumhuriyet’in ilan edildiği Altındağ’da Türkiye Yüzyılı’na da yakışır bir çalışma. Samanpazarı Meydanı’nın adı tabelalarda vardı ama ne yazık ki kendi yoktu. Çalışma tamamlanınca Ankara’ya yakışır artık gerçekten bir meydan olacak” dedi.

Haberin Devamı

Altındağ’da tarihi Samanpazarı Meydanı’nı ortaya çıkaracak olan proje kapsamında eski Altındağ Belediyesi binasının yıkımında sona yaklaşıldı. Alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, çalışmadaki son durumu Hürriyet Ankara’ya anlattı. Alanın tamamen temizlenmesinin ardından temel atılarak çalışmalara başlanılmasının hedeflendiğini belirten Başkan Balcı şunları söyledi:

Tabeladan meydana

ADI TABELALARDA VARDI KENDİ YOKTU

“Göreve geldiğimiz günden bu yana kentimizin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkıyoruz. Hayata geçirmeye başladığımız Samanpazarı Meydanı da bunlardan biri. Bu proje Cumhuriyet’in ilan edildiği Altındağ’da Türkiye Yüzyılı’na da yakışır bir çalışma. Samanpazarı Meydanı’nın adı tabelalarda vardı ama ne yazık ki kendi yoktu. Çalışma tamamlanınca Ankara’ya yakışır artık gerçekten bir meydan olacak. Tarihi bölgenin görünümüne de zarar veren Altındağ Belediye’mizin eski hizmet binasının yıkımı hızla devam ediyor. Bayağı ilerlendi.

Haberin Devamı

Tabeladan meydana

Tabeladan meydana

ADETA BİR YAŞAM MERKEZİ OLACAK

Beton yapıyı oradan kaldırarak vatandaşlarımızın nefes alacağı güzel bir meydan inşa edeceğiz. İnsanlar yeşil dokuyla iç içe keyifli zaman geçirebilecek. Burası sadece bir meydan olmayacak. Adeta bir yaşam merkezi olacak. Bölge biliyorsunuz aynı zamanda üniversitelere de ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle içerisinde özellikle üniversite öğrencilerinin gelip kullanabileceği çok güzel bir kütüphane de bulunacak. Belediye hizmet noktası da yer alacak.

Tabeladan meydana

Haberin Devamı

OTOPARK SORUNUNA DA NEŞTER VURACAK

Burası Ankara Kalesi ve Hamamönü bölgesinin en büyük problemi olan otopark sorununa da neşter vuracak. Yeşil alanın altına kapalı otopark yapılarak yaklaşık 400 araçlık kapasite oluşturacağız. İnsanlar bu anlamda rahat edecek. Buraya tur otobüslerinin de park edilebileceği cepler oluşturacağız. Bölgeyi gezmeye gelenlerin olduğu tur otobüslerine de büyük kolaylık olacak.
Hareketlilik arttıkça bölge esnafımız için de ayrı bir canlılık oluşacak. Alanın tamamen temizlenmesinin ardından temel atılarak çalışmalara başlanılması hedefleniyor. Bir yıllık sürede proje tamamlanacak ve bölge tarihi Samanpazarı Meydanı’na yeniden kavuşacak.”

BAKMADAN GEÇME!