Süre bitmeden ‘Gücü’ tükenmez

Güncelleme Tarihi:

Süre bitmeden ‘Gücü’ tükenmez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2022 16:06

Erdem’in yokluğunda sahaya kaptan çıkan tecrübeli savunmacı, takımını galibiyete taşıyıp lider Ümraniyespor ile aynı puanda kalmasını sağladı. Teknik Direktör Dalcı, sonuna kadar galibiyeti kovalayan bir karaktere sahip olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de şampiyonluk kovalayan MKE Ankaragücü, 22. hafta maçında Altaş Denizlispor’u 2-1 yenerek, lider Bereket Sigorta Ümraneyispor’u amansız takibini sürdürdü. Eryaman Stadı’nda yoğun kar yağışı altında oynanan müsabakada ilk yarı golsüz kapandı. Ankaragücü ikinci yarıda Ali Kaan Güneren’in golü ile öne geçti. Denizlspor, kaptanı Oğuz ile beraberliği yakaladı. Sarı-lacivertliler uzatma anlarında Yusuf Abdioğlu’nun attığı golle zorlu maçı 2-1 kazanıp, kritik bir galibiyet aldı.
Erdem Özgenç’in sakatlığı nedeni ile forma giymediği mücadelede sahaya kaptan olarak çıkan Yusuf Abdioğlu, attığı golle takımını galibiyete taşırken, lider Bereket Sigorta Ümraniyespor ile aynı puanda (45) kalmalarını da sağlamış oldu.
Sarı-lacivertlilerde, Erdem’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Tiago Pinto, Gıyas Zahid ve Aatıf ile ülkesi Gana’dan geç dönen ve antreman eksikliği olan Owusu bu karşılaşmada görev yapamadı.

3 MAÇI SON BÖLÜMLERDEKİ GOLLERLE KAZANDI

Ankaragücü, ligin ikinci yarısında oynadığı 3 maçı da son bölümlerde bulduğu gollerle kazandı. 1-0 biten Tuzlaspor maçında Alper Babacan, uzatma dakikalarındaki golüyle takımana galibiyeti getirdi. 2-1 sona eren Kocaelispor karşılaşmasında Murat Uçar, 86. dakikada golü atıp, takımına 3 puan kazandırdı. 2-1 tamamlanan Altaş Denizlispor müsabakasında da Yusuf Abdioğlu uzatma anlarında sahneye çıkıp, attığı golle takımını zafere taşıdı. Ligin ilk yarısında Altaş Denizlispor’un sahası bakımda olduğu için Antalya’da oynanan ve Ankaragücü’nün 3-0 kazandığı karşılaşmada 2 gol atan Ali Kaan Güneren’in, ikinci yarıdaki maçta Denizlispor’a bir gol daha atması dikkati çekti.

OYUNUN TAMAMINA HAKİM OLAN TARAF BİZDİK

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Denizlispor’u 2-1 yendikleri maçta oyuncularının galibiyet için sonuna kadar mücadele ettiğini söyledi.
Karşılaşmayı değerlendiren Dalcı, rakibi iyi analiz ettiklerini belirtip, “Maçı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Çok istedik ve 90 dakika sonunda haklı bir galibiyet aldık. Bu hava şartlarında nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık. Sahaya giren çıkan bütün oyuncularım ciddi karakter ve mücadele gösterdi. Oyununun tamamen hakimiydik. Oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.
İlk golü atan Ali Kaan Güneren’i sakatlığından dolayı çıkardığını aktaran Dalcı, lige verilecek arada hasta ve sakat oyuncuların da takıma döneceğini dile getirip, şunları söyledi:
“Son 3 maçı son bölümlerde attığımız gollerle kazandık. Takımım galibiyeti sonuna kadar kovalıyor. Son 3 maçtır bunun örneklerini görüyoruz. Takım sonuna kadar istiyor, son 2-3 maçtır örnekleriyle gösteriyoruz. Kazanmak adına ciddi karakter gösteriyoruz. Maçın tamamen hakimi bizdik. 12-13 korner attık, 17-18 şut çektik. Ceza sahasında 30’dan fazla topla buluştuk ve galibiyet geldi.”
Ankaragücü taraftarına da soğuk havada verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Dalcı, transfer yasağının kalkması durumunda bir santrfor alacaklarını vurguladı.
Teknik Direktör Mustafa Dalcı, takıma 2 gün izin verdiklerini ve daha sonra Antalya’da toplanacaklarını söyledi. Lige verilen arayı burada değerlendireceklerini ifade eden Dalcı, “Antalya’da iyi çalışıp hedefe ulaşacağız” dedi.
MKE Ankaragücü, lige verilen aranın ardından 23. haftadaki başkent derbisinde Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

RAKİBİMİZİN EN GÜÇLÜ YANI DURAN TOPLARDI

Altaş Denizlispor Teknik Direktörü Fatih Tekke, uzatma dakikalarında yedikleri golle kaybettikleri için üzgün olduklarını dile getirdi.
Maçta ciddi fırsatlar yakaladıklarını ancak değerlendiremediklerini anlatan Tekke, şöyle konuştu:
Son dakika golüyle mağlup olduğumuz için çok üzgünüz. Rakibimizin en güçlü tarafı duran toplardı. Bazıları da hakem kaynaklı olabilir ancak duran top kazanmalarında daha dikkatli olabilirdik. İlk yarıda İlhan’la girdiğimiz pozisyonu gole çevirsek çok daha iyi olurdu bizim adımıza. Futbol bir hata oyunu, daha dikkatli olmamız lazım. İstediğimiz seviyeye yakınız. Önümüzde daha çok maç var. Kazanmaya ve bunu seriye bağlamaya ihtiyacımız var. Buradan en kötü bir puan istiyorduk, nasip olmadı.”

Haberin Devamı

2 KULÜPTEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Haberin Devamı

Ankaragücü-Denizlispor maçının ardından, 2 kulüp de hakem kararlarına yönelik açıklama yaptı.
Ankaragücü kulübü, karşılaşmada 2 net penaltılarının verilmediğini ve faul gerekçesi ile 1 gollerinin sayılmadığını iddia etti.
Ankaragücü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İlk defa kazandığımız bir maçın ardından hakem kararlarına ilişkin bir açıklama yapma gereği duyuyoruz. Ankaragücü, Türk futbolunun güçlü bir yapıya kavuşması ve futbolun tüm paydaşlarının birlikteliği için her zaman bir duruş ortaya koymuştur.
Sezon başından itibaren de bu duruşunu korumak adına, aleyhine gerçekleşen birçok hatalı hakem kararına rağmen bir açıklamada bulunmamıştır. Sesi çok çıkanın hakkının korunduğu bir sistem olduğuna inanmak istemiyoruz.”

EMEKLER HEBA OLMASIN

Denizlispor kulübünün açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı:
“Alın terimize yapılan haksızlıklara karşı çıkmaya, haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Geçen hafta evimizde oynadığımız Manisa FK maçında aleyhimize verilen penaltıyla puanlarımız çalınırken, MKE Ankaragücü deplasmanında aynı hatalara maruz kalmamız bardağı taşıran son damla olmuştur. Sahadaki mücadelemizi saha dışı etkenlere kurban vermeyeceğiz. TFF ve MHK kurulları maçlarda uğradığımız ve büyük bedeller ödediğimiz bu hataların son bulması için üzerilerine düşeni yapmakla yükümlüdür. Bundan sonra sessiz kalmayacağız.

Haberin Devamı

RAKİPLER BİZE KAPALI OYNUYOR

Ankaragücü’nde, Tiago Pinto’nun sakatlığı sonrasında forma şansı bulan ve futbolu ile zaman zaman eleştirilerin sol kanat savunucusu Yasin Güreler, Alteş Denizlispor galibiyeti sonrasında konuştu.
Zaman zaman taraftarı sinir ettiklerini belirten Yasin Güreler, “Sabırlı oynuyoruz. Ancak sonunda doğru işler yaparak maçı kazanıyoruz. Rakipler bize hep kapalı oynuyor. Bu da sıkıntı yaşatıyor” dedi.
Soğuk ve karlı havaya rağmen maçta takıma destek veren taraftarlara teşekkür eden Yasin Güreler, “İyi mücadele etmeye çalışıyorum. Zaman zaman hata yapsam da mücadeleyi bırakmıyorum. Denizlispor maçında da iyi mücadele ettim ve iyi bir iş çıkardım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!