Sultan tavuğu Osmanlı mirası

Güncelleme Tarihi:

Sultan tavuğu Osmanlı mirası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 14:11

Pursaklar Belediyesi Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi, 20 farklı türdeki 100 kanatlı hayvana ev sahipliği yapıyor. Merkezde en çok dikkat çeken tür ise Osmanlı’dan günümüze miras kalan sultan tavuğu oluyor.

Haberin Devamı

Pursaklar’ın Mahmudiye Mahallesi’nde bulunan Pursaklar Belediyesi Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi, 100’e yakın kanatlı hayvana ev sahipliği yapıyor. 20 farklı kanatlı türün bulunduğu merkezde altın ve gümüş sülünden Osmanlı’dan miras kalan sultan tavuğuna kadar pek çok hayvan türü bulunuyor. Kanatlı hayvanların kuluçka makinesiyle çoğaltılmasıyla türlerinin devamını sağladıklarını belirten merkezin veteriner hekimi İsa Demir şu bilgileri verdi:

Sultan tavuğu Osmanlı mirası

SARAYDA BAKILAN BİR TÜRDÜ

“Pursaklar Belediyesi Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi’miz, çeşitli türden kanatlı hayvanlara ev sahipliği yapıyor. Şu an için merkezde 20 tür olmakla beraber yaklaşık 100 kanatlı hayvan bulunuyor. Altın, gümüş, mavi, kral sülünden, Osmanlı’dan miras kalan sultan tavuğuna kadar çeşitli türde kanatlı hayvanlar bulunuyor. Buraya gelen ziyaretçilerin hemen hemen her türe ilgisi var fakat sultan tavuğu oldukça merak ediliyor. Çünkü geçmişi ta Osmanlı’ya dayanıyor. Zamanında Osmanlı’da sarayda bakılan bir hayvan türüymüş. Yaklaşık 1850’li yıllarda saray tavuğu bir şekilde İngiltere’ye geçiyor, oradan da tüm Avrupa’ya yayılım gösteriyor. Bu türün tırnak uçlarına kadar hemen hemen her yerinde yoğun bir tüy bulunmakta. Bu yüzden bakımı da oldukça özveri istiyor.”

Haberin Devamı

Sultan tavuğu Osmanlı mirası


ÇOCUKLARIN İLGİSİ YOĞUN

Merkezde kuluçkahane bulunduğunu anlatan İsa Demir, “Alanda bir büyük ameliyathane, kuluçka makinesi, kuluçkahane, 20 tane kafes, 4-5 adet karantina kafesi bulunmakta. Burası bir merkez olmanın ötesinde halkın ziyaretine açık bir park. Özellikle çocukların ilgisi yoğun. İnsanlar bu türde kanatlı hayvanlara başka yerlerde de denk gelebilir fakat hemen hemen hepsini aynı bir çatı altında görmek için buraya gelmeleri gerekiyor. 7’den 70’e herkesi merkezimizi ziyaret etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sultan tavuğu Osmanlı mirası

Pursaklar Belediyesi Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanlarına yönelik tedaviler de gerçekleştiriliyor.

BAKMADAN GEÇME!