Strazburg çıkışı yeniden açıldı

Güncelleme Tarihi:

Strazburg çıkışı yeniden açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2021 21:56

Hürriyet Ankara’nın bir kent haberi daha ses getirdi. ANKARAY’ın Demirtepe İstasyonu’nda üç yıldır kapalı olan Strazburg Caddesi çıkışı yeniden yolcuların kullanımına açıldı. Arazinin TEDAŞ’a ait olması nedeniyle kapının kapalı kaldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın ‘Strazburg kapı duvar’ manşetiyle gündeme getirdiği ANKARAY’ın Demirtepe İstasyonu’nda kapalı olan Strazburg Caddesi çıkışı, yeniden açıldı. 5 Eylül 2018’de Maltepe Otoparkı’nın yıkım çalışmalarının başlaması ile kapatılan kapının bulunduğu alanın TEDAŞ’a ait olduğu ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin ‘açılması’ yönündeki kararının ardından EGO Genel Müdürlüğü TEDAŞ’a yazı yazarak kapının açılması için talepte bulundu. TEDAŞ’ın ‘uygun’ görüşünün ardından gerekli çalışmalar yapılarak kapı yeniden yolcuların kullanımına açıldı. Kapının olduğu alanda incelemelerde bulunan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

Strazburg çıkışı yeniden açıldı


2018’DE KAPATILDI, TEL ÖRGÜ ÇEKİLDİ

“Bu giriş, çok katlı otoparkı(Maltepe eski otoparkı) yıkım çalışması sırasında, parselin maliki durumunda bulunan TEDAŞ tarafından 2018’de kapatılmıştır. Açılması istenilen istasyon girişi, TEDAŞ’a ait arsa üzerinde kalmıştır. Bu arsa TEDAŞ’a ait olduğundan ilgili kurumca tel örgülerle çevrilerek koruma altına alınmıştır. Dolayısı ile boş, metruk bir alana açılan ve TEDAŞ’a ait girişin ilgili kurumla istişare yapılmadan hemen açılması mümkün değildi.

Strazburg çıkışı yeniden açıldı


TEMİZLENDİ TADİLAT YAPILARAK AÇILDI

Ancak, vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep ve ABB Meclisi’nce ağustos ayı toplantısında kapının açılması ile ilgili alınan karar çerçevesinde, 3 Eylül’de TEDAŞ’a yazı yazdık. 29 Eylül’de gelen cevap üzerine hemen çalışmalara başlayarak temizlik ve tel örgünün yeni yerine montajını gerçekleştirerek ışıklandırma yaptık. Uzunca bir süre kapalı olmasından dolayı bozulan zeminde, geceleri çalışılarak tadilat yapılmıştır. Tüm çalışmaları tamamlayarak vatandaşımızın kullanımına açtık.”

Strazburg çıkışı yeniden açıldı


AŞAMA AŞAMA YENİLENDİ

Haberin Devamı

*Alan temizlendi.
*Tel örgüsü yeni yerine çekildi.
*Aydınlatma yapıldı.
*Hasar görmüş zemin döşemesi söküldü.
*7 Ekim’de çalışmalar tamamlandı.

Haberin Devamı

27 EYLÜL 2021
Kent sakinleri, Hürriyet Ankara’nın ‘Strazburg’da kapı duvar’ manşetiyle gündeme getirdiği ANKARAY’ın Demirtepe İstasyonu’nda uzun süredir kapalı olan Strazburg Caddesi çıkışının yeniden açılmasını istiyordu. ABB Meclisi de ağustos ayında oy birliğiyle ‘Kapının yeniden açılması’nı kararlaştırmış, ancak geçen sürede bir gelişme olmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!