Sosyal medya fırsat sunuyor

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medya fırsat sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 13:44

Yenibiriş.com’un Ankara’da firmalara yönelik düzenlediği eğitim seminerinde konuşan Hürriyet gazetesi İK Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Tuba Köseoğlu Okçu, “Sosyal medya insanlara deneyim katıyor. 5 sene gündeme almadığımız unsurları sosyal medya bize fırsat olarak sunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Yenibiris.com, firmalara yönelik ‘Yenibiriş.com İK Seminerleri’ düzenledi. Midas Otel’de gerçekleştirilen seminerin ev sahipliğini Yenibiriş.com Genel Koordinatörü Serra Hotoğlu yaparken, Hürriyet Gazetesi İK Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Tuba Köseoğlu Okçu ‘İşveren Markası Yaratırken Sosyal Medya Kullanımı’, Keys Danışmanlık Ortağı ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serdar Bilecen de ‘Etkili Sunum Teknikleri’ başlıklarında birer sunum gerçekleştirdi. 

HÜRRİYET, İNTERNETE DE YOĞUNLAŞTI

Sunumunda, sosyal medyanın işverenler ile iş arayanları bir araya getirdiğini kaydeden Okçu, Hürriyet Dünyası’nda da sosyal medyayı neden kullanmaya başladıklarını anlattı. Sosyal medyanın birçok kurum için ayakta kalma fırsatı olduğunu da vurgulayan Okçu, “Gazeteler kağıt baskıda çok daha az okunuyor. İnsanlar artık internet üzerinden gazete okumaya başladı. Hürriyet de internete yoğunlaştı. Dijitalden katkının daha güçlü olduğu bir Hürriyet Dünyası kurmak gibi bir hedefimiz vardı. Dijital alanda uzman olan ve kariyer sahibi olmak isteyen çalışanları işe aldık” dedi.

Haberin Devamı

İK’NIN KENDİNİ SOYUTLAMASI MÜMKÜM DEĞİL

Sosyal medyanın insan kaynaklarında ne kadar destekleyici bir araç ve mecra olabileceğini bizzat deneyimleme imkanı olduğunu anlatan Okçu, “Bu deneyimleme imkanı da güzel umutlarla doğdu” dedi. Günümüzde insanların büyük bir bölümünün sosyal medya hesabı olduğunu kaydeden Okçu, “Sosyal medya insanlara deneyim katıyor. İnsan kaynaklarının da sosyal medya deneyiminden kendini soyutlaması mümkün değil. 5 sene gündeme almadığımız unsurları sosyal medya bize fırsat olarak sunuyor, ayağımıza kadar getiriyor. Sosyal medya işverenler ile iş arayanları bir araya getiriyor” diye konuştu.

HEDEFİMİZ DAHA YÜKSEK

Yenibiris.com olarak bu sene ki hedeflerinin daha yüksek olduğunun altını çizen Genel Koordinatör Serra Hotoğlu da özetle şöyle konuştu:
“İşimizi daha iyi yapmak istiyoruz, çünkü işimizi ne kadar daha iyi yaparsak o kadar insanın hayatına dokunabiliriz. İş arayanlar ile işverenleri buluşturuyoruz. İş arayanlara umut oluyoruz, hayatlarını değiştiriyoruz. İşverenler için de işlerini kolaylaştıracak çalışma arkadaşlarını bulmanızı sağlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!