Son hareketlilik Mamak’ta olacak

Güncelleme Tarihi:

Son hareketlilik Mamak’ta olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 14:36

Mamak Bilim ve Sanat Merkezi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA 229 Okul Ortaklığı-İyi Uygulamaların Değişimi programının, ‘Efsanelerin Gücü Bende Artık!-MythPower’(2020-1-TR01-KA229-093785-1) başlıklı projesi 9-13 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan’da gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Yunanistan, İspanya ve İtalya’dan lise öğrencileri ve öğretmenlerinin ile katıldığı projede ‘Zeytin Ağacı’, ‘savaş-barış, iyi-kötü’ teması ele alındı. Öğrenciler, Parthenon-Acropolis, Poseidon Tapınağı, Zeus Tapınağı ve ilgili müzeler başta olmak üzere Yunan mitolojisinin önde gelen örneklerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Kendi mitolojik konseylerini oluşturarak tartışma ve demokratik karar alma becerilerini de geliştiren öğrenciler, faaliyetin sınıf uygulamaları kısmında yaratıcıklarını kullanarak Web2.0 araçları sayesinde ortak ürünler ortaya koydu. Projenin sonunda hareketlilik faaliyetini simgeleyen zeytin fidanı dikildi.

Son hareketlilik Mamak’ta olacak


BİLGİ VE BECERİ KAZANACAKLAR

Anadolu’nun ve Avrupa’nın farklı mitolojik öğelerinden yola çıkarak; kültürel miras, demokrasi, iş birliği, yaratıcılık, eğitimde yenilik ve teknolojik uygulamalar gibi konularda öğrencilere bilgi ve beceri kazandırmayı hedefleyen projenin üçüncü durağı ise İtalya-Lipari olacak. Öğrenciler projenin son hareketliliği olan Mamak Bilim ve Sanat Merkezi’nde de Anadolu’nun zengin mitolojik öğelerinden kesitler sunacak.

Son hareketlilik Mamak’ta olacak


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!