Şili Büyükelçisi Türkçe öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Şili Büyükelçisi Türkçe öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2022 14:00

Şili’nin Ankara Büyükelçisi Castro, büyükelçilik resmi konutunda Türkçe derslerine devam ediyor. Castro aynı zamanda Türk tarihi hakkında çalışmalarda bulunuyor.

Haberin Devamı

Şili’nin Ankara Büyükelçisi Rodrigo E. Arcos Castro, Türkçe öğrenmeye başladı. Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe öğretmek amacıyla başlattığı Türkçe kurslarından yararlanan Castro, derslere büyükelçilik resmi konutunda okutman eşliğinde devam ediyor.
Castro, görev süresi boyunca gittiği her ülkenin yerel dilini öğrenmeye çalıştığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bunun iki nedeni var. Birincisi daha bağımsız olmak, dışarı çıkıp insanlarla konuşmak istiyorum. İkinci sebep ise kendim için. Çünkü, bir diplomat için iletişim esastır, temel temadır. Dolayısıyla insanların iletişim kurma biçimlerini anlarsanız kültürlerini anlarsınız, sosyal yaşam tarzlarını anlarsınız, siyaseti nasıl yürüttüklerini anlarsınız. Dili bilmiyorsanız buzları kırmak için birçok fırsatı kaçırırsınız meslektaşınıza daha yakın olmak için. Birkaç cümleniz olsa bile iletişim kurma şansınız var. Japonca ve Portekizce konuşabiliyorum. Ayrıca biraz Çince biliyorum.”

Haberin Devamı

Şili Büyükelçisi Türkçe öğreniyor

‘TEK BİR KELİME BUZLARI KIRIYOR’

Türkçe öğrenmenin kendisi için biraz daha zorlayıcı olduğunu söyleyen Castro, “Türkçe o kadar farklı ki, benim durumumda uzun uzun cümleler kurmak çok zor. Belki de çok geç başladığım içindir. Ama merhaba, günaydın diyebildiğimde büyük bir değişiklik oluyor. Günaydın. Nasılsınız? İyiyim, sen nasılsın? Sadece bu tür bir cümle buzları kırar ve konuşma konularını daha kolay öğrenmenizi sağlar” dedi.

Şili Büyükelçisi Türkçe öğreniyor

TÜRK TARİHİ ÇALIŞIYOR

Castro, Osmanlı Devleti, Osmanlı tarihi, Türk tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti hakkında çalışmalarda da bulunduğunu ifade etti. Ayrıca uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesi olduğunu söyledi.

Şili Büyükelçisi Türkçe öğreniyor

Haberin Devamı

Castro, 4 Mayıs 2021’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a güven mektubu sunmuş ve göreve başlamıştı.

BAKMADAN GEÇME!