Sıhhiye Çok Katlı’ya talip aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Sıhhiye Çok Katlı’ya talip aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 01:00

Büyükşehir Belediyesi, bir yıl önce Çankaya Belediyesi’nden geri aldığı Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nı 10 yıllığına kiraya verecek. Meclis’te görüşülen karara, CHP ve MHP grupları “Belediye işletsin” diyerek itiraz etti. Ancak, karar oyçokluğuyla geçti.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, bir yıl önce Çankaya Belediyesi’nden Meclis kararıyla geri aldığı bin 200 araç kapasiteli Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın 5 katını, 10 yıllığına kiraya verecek. Konuya ilişkin Başkanlık Yazısı, ocak ayı görüşmelerine devam edilen Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki günkü toplantısında ele alındı. Yazıda, 6 katlı otoparkın 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı katlarının 10 yıl süreyle kiraya verilmesi için Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na yetki verilmesi istendi. Otoparkın Büyükşehir tarafından işletilmesi gerektiğini savunan CHP ve MHP grupları, üçüncü kişilere verilmesini eleştirerek karara ‘ret’ oyu kullandı. Kiralama kararı, oy çokluğuyla geçti. 

NEDEN KENDİMİZ İŞLETMİYORUZ

Rüzgarlı’daki BELTAŞ modelinin Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı için de uygulanmasını öneren CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, “Otoparkın mahkeme kararıyla Çankaya’dan Büyükşehir’e geçtiğini biliyoruz. Hukuki bir süreç itirazımız yok. Böyle bir yeri Büyükşehir Belediyesi aldıktan sonra belediyenin otoparklarla ilgili BELTAŞ A.Ş şirketi var. Niye 3’üncü şahıslara bunu 10 yıllığına veriyoruz da kendi şirketimiz tarafından işletmiyoruz. Ulus Rüzgarlı’da otopark işletmeciliğini BELTAŞ’a bütün grupların oy birliğiyle verdik. Yıllardan beri söylediğimiz Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden birisi otopark işletmeciliği konusunda profesyonel olarak bu işi üstlensin. Ulus bölgesinde bunu yaptık. Neden çok katlı otoparkı da aynı usule göre vermiyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

OTOPARK YÖNETMELİĞİ HAZIRLANDI

MHP grubu olarak Büyükşehir’in işletmesini desteklediklerini belirten MHP Grup başkan Vekili Ramazan Şimşek ise şöyle konuştu:
“Grup olarak Büyükşehir’imizin bir otopark çalışma yönetmeliğinin olmadığını söylüyoruz ve talep ediyoruz. Yol boyu da olsa çok katlı da olsa bu otoparkların Büyükşehir Belediyemiz tarafından işletilmesi taraftarıyız. Nedense 10, 15, 20, 29 yıllık geliyor. Yerel yönetimler 5 yıl da bir yapılıyor. Bu sürelerin 5 yıl olmasını biz başta da söylemiştik, yine söylüyoruz. Grup olarak BELTAŞ A.Ş. tarafından işletilirse evet diyeceğiz ama bu şekilde işletilirse ret vereceğimizi bildiriyoruz.”

Haberin Devamı

BELKİ DE BELTAŞ’A VERİLECEKTİR

Yönetmelik talebiyle ilgili Şimşek’e yanıt veren Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, “Otopark yönetmeliği şu an hazırlandı Melih Bey’de imzada. Yönetmelik talebi doğru bir taleptir. Belediye bu çalışmayı yaptı imza aşamasına geldi” bilgisini paylaştı. Oturumu yöneten Meclis 2. Başkan Vekili Nail Çimen ise muhalefetin açıklamalarına, “Biz bu otoparkı üçüncü şahıslara vermiyoruz. Belediyemiz Destek Hizmetler Daire Başkanlığı’na bu konuda yetki veriyoruz. Belediyemizin dairesine yetki veriyoruz onlar da encümen kararıyla bunu ihale edecekler. Daha önceki kararımız yol boyu açık otoparklarla alakalıydı. 5 yılda verilen işletmelerde yatırımcı o işletmeye herhangi bir yatırım yapmıyor. Belki, muhtemelen, daire başkanlığımız da BELTAŞ’a verecektir onu bilemiyoruz”

Haberin Devamı

‘YANLIŞLIK OLMUŞ’ DİYEREK GERİ ALMIŞTI

Büyükşehir Belediyesi, 1987’de sehven(yanlışlıkla) Çankaya’ya verildiğini belirttiği Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı ile Sıhhiye Köprüsü altındaki dükkânlar, Abdi İpekçi Parkı’nın bir kısmı ve Dikmen Sokullu’daki lojmanı geçtiğimiz yıl ocak ayındaki meclis kararıyla Çankaya Belediyesi’nden geri almıştı. Büyükşehir gerekçe olarak da Doğan Taşdelen’in başkanlık dönemi olan 1992’deki Çankaya Belediye Meclisi’nden çıkan ve yıllar sonra ulaşılan kararı göstermişti.

BÜYÜKŞEHİR ESNAFA ‘TL İLE ÇALIŞ’ DİYECEK

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir sınırları içerisinde döviz ile çalışan esnafların Türk Lirası ile çalışmaya teşvik edilmesine yönelik inceleme yapılmasını da oy birliğiyle kararlaştırdı.
Meclis üyeleri, Ankara’daki esnaf ve sanatkârların ürettiği ürünlerin yurtdışına ihraç edilmesi yönünde Büyükşehir tarafından çalışma yapılmasını da oy birliğiyle kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!