Şerit işgaline karşı ortaklık önerisi

Güncelleme Tarihi:

Şerit işgaline karşı ortaklık önerisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 01:00

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, Başkent’in otopark sorunu konusunda Meclis’te çağrıda bulundu: “Ankara halkı, yetkinin Valilik’te mi yoksa belediyede mi olduğuyla ilgilenmiyor. Ortak bir çalışma yapılmasını talep ediyorum.”

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumu Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplandı. Oturumda, tecavüz ve cinayet olaylarıyla gündeme gelen Özel Taşıma Araçları (ÖTA) ve kent merkezindeki otopark sorunu gündeme geldi. Gündem dışı söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, 2 konuda yaşanan sorunların çözümü için Meclis üyelerine çağrıda bulunarak, şunları söyledi:
“Özel halk otobüsleriyle ilgili sıkıntılar devam ediyor. Grup olarak bir soru önergesi vermiştik. Cevapta ‘EGO Genel Müdürlüğü’nün çok çeşitli denetimler yaptığı’ yazılmış. Bunların hepsine inanıyorum, ancak bu sorunu çözmüyor. Muhtemelen size de geliyor bu şikayetler. Dolayısıyla halk otobüsleriyle ilgili ne yapacaksak Meclis’te karar vermeliyiz.

Haberin Devamı

YOLLAR OTOPARK OLDU

Onunla birlikte daha önce de gündeme taşıdığımız yol kenarlarına yapılan araç parkları konusu var. Ankara’nın merkezinde üçer, ikişer şeritli yollar otopark olmuş durumda. İnsanlar şehre giremiyorlar. Girdikleri zaman da çıkamıyorlar. Bu konu Ankara Büyükşehir Belediyemizin yetkisinde olmayan bir şey biliyorum ancak bu konuya mutlaka bir çözüm üretmemiz lazım. Çünkü bizi seçimle buraya gönderen Ankara halkı, yetkinin Valilik’te mi yoksa belediyede mi olduğuyla ilgilenmiyor. Bu konuda ortak bir çalışma yapılmasını talep ediyorum.”

HAYVAN BARINAKLARI BRİFİNGİ

Meclis’te, Sağlık Daire Başkanlığı’nın hayvan barınakları ve benzeri yerlerin talepleriyle ilgili hazırladığı brifing de gündeme geldi. Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez’in hatırlattığı brifingin şubat ayı içinde ele alınması yönünde görüşlerini paylaştı.

1 MİLYON TL ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR ÖDEYECEK

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanan diğer gündem maddeleri ise şöyle:
♦ Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarındaki yeşil alanlarda yapılacak alt yapı ve rekreasyon harcamalarına ilişkin ödenen ‘proje ortak gideri’ ile ilgili düzenleme yapıldı. İmar ve Bayındırlık ile Hukuk ve Tarifeler komisyonlarının hazırladığı ve oy birliğiyle kabul edilen ortak rapora göre; ödemelerde kolaylık amacıyla taksitlendirme talebi halinde müteahhitler, daha önce yapı ruhsatı öncesi peşin ödemek zorunda oldukları ‘proje ortak giderinin’ 4’te 1’ini yapı ruhsatı öncesi, kalanını da yapı kullanma (iskan) iznine kadar 3 taksitte ödeyecek.
♦ Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki bin 739 hak sahibinin, yapım aşamasındaki konutlarının doğalgaz bağlantıları ve testlerinin yapılması için Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’ye ödenmesi gereken 1 milyon TL’lik ücretin Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi; ücretlerin de konut teslimi sırasında hak sahiplerinden tahsil edilmesi kararlaştırıldı.
♦ Osmanlı Aile Yaşam Merkezi Yer Altı Otoparkı ve Pazar Alanı inşaatının enerji ihtiyacının karşılanması için inşaata ait trafo yeri, 1 TL iz bedeli üzerinden 29 yıllığına Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye kiralandı.
♦ Çankaya, Yenimahalle, Mamak, Sincan ve Etimesgut’ta bulunan ASKİ’ye ait atıl haldeki toplam 8 taşınmazın, ihale yoluyla satılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Şerit işgaline karşı ortaklık önerisi

Meclis toplantısında AK Partili Meclis üyelerinin sıralarında, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nın hazırladığı ve üzerinde “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi-kararımız evet’ yazılı broşürlerin olması dikkat çekti.

Şerit işgaline karşı ortaklık önerisi

Hürriyet Ankara, başta Tunus, Tunalı Hilmi, Meşrutiyet ve İzmir caddeleri olmak üzere kent merkezinde yaşanan ‘trafik ve otopark sorununu’ defalarca gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!