Şentepe teleferiğine yazılım arası

Güncelleme Tarihi:

Şentepe teleferiğine yazılım arası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2023 15:03

EGO Genel Müdürlüğü, Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın 23 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında yazılım sistemi güncellemesi nedeniyle hizmet vermeyeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Bu süreçte vatandaşların mağdur olmaması için aynı hatta otobüs seferleri düzenleneceği belirtildi. EGO’dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

2014’TEN BU YANA GÜNCELLEME YAPILMAMIŞ

“EGO Genel Müdürlüğü’nce, Yenimahalle-Şentepe teleferik sisteminde yazılım güncellemesi yapılacaktır. 17 Haziran 2014 tarihinde işletmeye açılmış olan teleferik sisteminde, bugüne kadar herhangi bir yazılım güncellemesi yapılmamıştır. Oysaki yazılım içeren tüm elektronik sistemlerde olduğu gibi teleferik sisteminde de yazılım güncellemesi yapılması gerekmektedir.

KRONİKLEŞMİŞ ARIZANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kuruluşumuzca, aynı zamanda sömestir tatili de olan 23 Ocak-5 Şubat 2023 tarihleri arasında sistem güncellemesi yapılacağından, teleferikle yolcu taşıma hizmeti verilemeyecektir. Bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için aynı hatta yeterli sayıda otobüs seferleri düzenlenecektir. Yazılım güncellemesinin yapılmasıyla, sistemimizde işletme esnasında durmalara yol açan birçok kronikleşmiş arızanın önüne geçilecek; vatandaşlarımıza, kesintisiz ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlanacaktır.”

Haberin Devamı

İKİ YIL KAPALI KALMIŞTI

Yenimahalle–Şentepe Teleferik Hattı’nın seferleri COVID-19 salgını nedeniyle 21 Mart 2020 tarihinde de durdurulmuştu. Daha sonra ağır bakıma ihtiyaç duyulduğu belirtilen teleferik, bakımdan geçirilerek iki yıl aradan sonra 8 Nisan 2022 tarihinde yeniden çalışmaya başlamıştı. Nisan ayında yeniden hizmete başlayan teleferik, 2022 yılında toplamda 1 milyon 455 bin 981 yolcu taşıdı.

Şentepe teleferiğine yazılım arası

EGO Genel Müdürlüğü yolcu istatistiklerine göre Yenimahalle–Şentepe Teleferik Hattı günde ortalama 7 bin yolcu taşıyor.

Şentepe teleferiğine yazılım arası

TOPLU TAŞIMAYA YARIYIL TATİLİ DÜZENLEMESİ

Öte yandan EGO Genel Müdürlüğü, 23 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili nedeniyle toplu taşımadaki servis saatlerinde yeni düzenlemeye gidileceğini duyurdu. 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında EGO otobüsleri ile 391 güzergâhta hafta içi günlük, ortalama 9 bin 244 adet servisle hizmet verileceği, metro ve Ankaray’da da ‘Yarıyıl Tatil Servis Programı’ uygulanacağı kaydedildi. EGO’dan konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumları, 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında ‘Yarıyıl Tatili’ne gireceklerdir. Bu kapsamda, kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğü’nce verilen toplu taşımacılık hizmetinde faaliyet gösteren hat ve güzergâhlarımızda (Otobüs, Metro, Ankaray) 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasındaki servis saatleri yeniden düzenlenmiştir. 23 Ocak 2023 Pazartesi gününden, 3 Şubat 2023 Cuma (dahil) gününe kadar EGO Genel Müdürlüğü otobüsleri ile 391 adet güzergâhta hafta içinde günlük, ortalama 9 bin 244 adet servisle hizmet verilecektir. Metro ve Ankaray işletmeleri de ‘Yarıyıl Tatil Servis Programı’ uygulamasıyla hizmet verecektir. Ayrıca, toplu taşıma hizmetlerinde kuruluşumuz saha denetim sorumluları ile Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezleri’nce anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için derhal ilave otobüs ve tren servisleri verilecektir. EGO otobüslerinin güncel hareket saatleri ve güzergâhlarına EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve kuruluşumuz internet sitesinde www.ego.gov.tr ‘Şehir İçi Ulaşım/Web Bilgi Sistemi’ bölümünden ulaşılabilir” denildi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!