Şehrin Pusulası: Çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Şehrin Pusulası: Çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2022 13:51

Ankara’da dezavantajlı mahallelerdeki çocuklarda kent ve kente aidiyet bilinci oluşturmayı hedefleyen, “Şehrin Pusulası: Çocuklar” projesi tamamlandı.

Haberin Devamı

Çocuklar için Cumhuriyet tarihini öğrenebilecekleri önemli binalar, Ankara’ya özgü tarihi evler, müzeler ve parkları kapsayan bir rota oluşturarak kent haritası da tasarlandı. Altındağ, Akyurt ve Keçiören ilçelerinde başlayan projede 10-16 yaş arasında 142 çocukla kent gezileri düzenlendikten sonra, okullarda çocuk hakları ve kent hakları üzerine düşünmelerini teşvik edecek atölye çalışmaları yapıldı. Çocuklar atölyeler kapsamında yaşadıkları kentte gördükleri sorunlara dair çözüm önerilerini geliştirdi ve bu önerileri hazırladıkları maketlerle aktardılar. Ayrıca çocukların yaşadıkları kenti daha iyi tanımalarına yardımcı olmak için, Ankara’nın Cumhuriyet tarihinin ilklerini öğrenebilecekleri önemli binaları, Ankara’ya özgü tarihi evleri, müzeleri ve parkları kapsayan bir rota oluşturarak bir kent haritası tasarlandı.

Haberin Devamı

Şehrin Pusulası: Çocuklar


Şehrin Pusulası: Çocuklar

ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM

Çocukların kent bilincine sahip olmalarının önemini vurgulayan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan şunları söyledi: “‘Şehrin Pusulası: Çocuklar’ projesi sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı olarak nitelendirilen çocukların yaşadıkları kente olan aidiyetlerinin artırılması amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Vakfımızın hibe programı kapsamında destek verdiği projenin başta Ankara olmak üzere tüm ülkeye yayılmasını ve örnek olmasını diliyorum.” Sabancı Vakfı Hibe Programı ile desteklenen projede çocukları şehirle tanıştırmak, çocukların içinde yaşadıkları şehir üzerine düşünmelerini, hayal etmelerini sağlamak ve onların gözünden şehri, şehir kavramını yeniden tasarlamak hedeflendi.

Şehrin Pusulası: Çocuklar

BAKMADAN GEÇME!