Sefer durdu kuyruk uzadı

Güncelleme Tarihi:

Sefer durdu kuyruk uzadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2021 16:28

Ankara’da dün bazı özel halk otobüsleri(ÖHO) mazot alamadıkları gerekçesiyle sefere çıkamadı.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü tarafından sefer saatleri belirlenen ÖHO’ların seferlerin aksaması nedeniyle bazı duraklarda özellikle sabah saatlerinde yoğunluk oluştu, kuyruklar uzadı. Birçok yolcu şikâyetlerini sosyal medyadan Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı da ekleyerek, ABB Başkent 153’e ve EGO Genel Müdürlüğü’ne iletti.

YARIM SAATTE BİR GELİYOR

Sosyal medyadan Ömer Kütükçü isimli yolcu Mamak Boğaziçi Mahallesi’ndeki bir duraktan yolcu kuyruğu fotoğrafını paylaşarak, 353 numaralı ÖHO ile ilgili “Yolcular mağdur” yazdı. Aynı hatla ilgili paylaşım yapan Mahmut Pek, paylaşımında “Özel halk otobüsleri, yolcuların yoğun olduğu saatte 10 dakikada bir gelmesi gerekirken yarım saatte bir geliyor” ifadesini kullandı.

KAFALARINA GÖRE İPTAL EDİYORLAR

Benzer sıkıntıyı Pursaklar’da yaşayan Mücahit Helvacı ise paylaşımında, “Sayın Başkan’ım(Mansur Yavaş) 440-5 ÖHO hattının denetimden geçmesi lazım. Adamlar kafalarına göre servis iptal ediyorlar. 40 dakikadır 30004 no’lu durakta bekliyorum. Otobüs gelmiyor. Bu arada 3 adet otobüs gelmesi gerekiyordu. Bu kadar başıboşluk olmaz” ifadelerini kullandı.

YAKIT ALAMAYAN ARAÇ ÇALIŞAMIYOR

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, konuyu hem Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara’ya hem de Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası(ÖHO) Başkanı Ercan Soydaş’a sordu. Her iki başkan da artan akaryakıt fiyatlarının esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, yakıt alamayan araçların sefere çıkamadığı için bu sıkıntının yaşandığını söyledi.
TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara: “Araçlarımızın hizmet verememesi bilinçli olarak yapılan bir eylem değil tamamen esnafın mazot alamamasından kaynaklı. Bu durum araçlarımızın çalıştığı tüm hatlar için geçerli. Polatlı’da da Mamak’ta da her iki otobüsten biri mazot alamadığı için sefere çıkamadı. Bugün (Dün) EGO Genel Müdürlüğü ile görüştük. Vatandaşın mağdur olmaması için veresiye olarak tankerle taşıma olarak bir haftalık yakıt getireceğiz. Araçlarımızda bir hafta bunu kullanarak çalışacağız. Toplu taşımada zam kaçınılmaz. Ücretsiz taşıma ve akaryakıt zamları da esnafın belini büküyor nereye kadar dayanacağız bilmiyoruz.”
ÖHO Başkanı Ercan Soydaş: “Otobüsler normalde akaryakıtı borçlanarak alır. Ancak şu anda artan akaryakıt fiyatları nedeniyle benzinliklerden bu şekilde yakıt alamıyorlar. Yakıt alamayan esnaf da aracıyla sefere çıkamıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!