Sanata dönüşen duvarlar

Güncelleme Tarihi:

Sanata dönüşen duvarlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 14:19

Çankaya’daki apartmanların cephelerinde mural sanat uygulaması yaygınlaşıyor. İlçe, ulusal ve uluslararası sanatçıların imzasını taşıyan 7 eserle süslendi.

Haberin Devamı

Mural sanatçıları Hasan Ali Yaldıran, Aybars Yücel, Cem Sonel ve Gökhan Tüfekçi, Bülten Sokak, Güvenlik, Tunus ve Kennedy caddelerindeki dört ayrı binanın duvarını çalışmalarıyla süsledi. Sanatçılar, 18 Ekim’de başladıkları eserlerini tamamladı. Çankaya Belediyesi’nin yürüttüğü Çankaya Duvar Resimleri (mural) Uygulamaları Projesi kapsamında ilçe, ulusal ve uluslararası sanatçıların imzasını taşıyan 7 esere kavuşmuş oldu. Mural duvarlar, büyük beğeni topladı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya’yı açık hava sanat galerisine dönüştürüyoruz” dedi.

Sanata dönüşen duvarlar


İZİN ALINARAK YAPILIYOR

İngilizce’de ‘duvar’ anlamına gelen mural, yazı yerine tamamen resim ile kendini ifade edenlerin başvurduğu bir sokak sanatı olarak biliniyor. Grafitiden ayrılan en önemli yanı ise bu resimlerin izin alınarak yapılması. Sanatçılar duvarları, sprey boya, çıkartma, şablon, baskı ve poster gibi çeşitli tekniklerle değerlendiriyor.

Sanata dönüşen duvarlar

Artankara 7.Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı için Ankara’ya gelen Meksikalı mural sanatçısı Kathrina Rupit de nisan ayında Ayrancı’daki bir binanın duvarına ‘Çiçekli Kız’ eserini işlemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!