Sanat dolu Şubat

Güncelleme Tarihi:

Sanat dolu Şubat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 15:46

Çankaya Belediyesi, şubat ayını sanat dolu bir program ile karşılıyor. Sergi, tiyatro oyunu, konser, seminer gibi bir dizi farklı etkinliklerin yer aldığı programlar, Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Yılmaz Güney Sahnesi ve Galeri Çankaya’da sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Behiç Ak’ın yazdığı, Semih Çelenk’in yönettiği, Sevinç Erbulak ve Fırat Tanış’ın oynadığı ‘Ayrılık’ adlı tiyatro oyunu 16 Şubat tarihinde MEB Şura Salonu’nda sahnelenecek. Bir yıl önce ayrılan çiftin yeniden bir araya gelmesini konu edinen oyun, ikili hayata ilişkin eğlenceli ve sıcak bir güldürü. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlik için 8 Şubat tarihinden itibaren ÇSM ve Yılmaz Güney Sahnesinden yer fişi alınması gerekiyor.

Sanat dolu Şubat
RAP BULUŞMASI

17 Şubat’ta ise rap konseri yapılacak. Rap dinleyicilerinin yakından tanıdığı isimler olan Allame, Ados, Old G, Tankurt Manas ve DJ Tanerman’ın sahne alacağı program, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Tespih tutkunu Serdar Şenel’in koleksiyonunun önemli parçaları, 1-12 Şubat tarihleri arası ÇSM’de sergilenecek. Aynı tarihler arası 30’uncu sanat yılını geride bırakan Ressam Haydar Ekinek’in ‘Sanatın % Kaçındayız?’ başlıklı sergisi de sevenleriyle buluşacak. 2-12 Şubat tarihleri arasında ise art’ALAN sergisinde, Rusya Federasyonu Kuzey Osetya-Alanya ile Güney Osetya’dan 23 fotoğrafçı ve Türkiye’nin birçok şehrinden Oset-Alan kökenli 15 ressamın eserleri yer alacak.

Haberin Devamı

SEVGİLİLER GÜNÜ ÖZEL KONSERİ

Yılmaz Güney Sahnesi’nde Ankara Devlet Konservatuarı’nda klasik müzik eğitimi almış müzisyenler 9 Şubat’ta ‘Sevdiğimiz Türküler’ adlı eserler izleyici ile buluşacak. 10 Şubat’ta ise 2017’de aramızdan ayrılan, 68 kuşağının önde gelen isimlerinden yazar, çevirmen ve yayıncı Oktay Etiman, dostlarının katılacağı ‘Etiman’a Saygı Toplantısı’ düzenlenecek. Anadolu Nefesli Beşlisi ise Sevgililer Günü Özel Konser Programı ile müzikseverlerle buluşacak. Geleneksel müzik kültürü içindeki ezgileri modern batı enstrümanları ile buluşturan Anadolu Nefesli Beşlisi, 13 Şubat akşamı Yılmaz Güney Sahnesi’nde olacak.

Sanat dolu Şubat

Haberin Devamı

BİR VALİZE NE SIĞAR Kİ

22-23 Şubat tarihlerinde ‘Bir Valize Ne Sığar ki!’ adlı Ankara Sanat Tiyatrosu’nun oyunu, Yılmaz Güney Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Eser; anılarını, köklerini terk ederek birkaç parça eşyanın sığdırıldığı bir bavulla anayurtlarını terk etmek zorunda kalan göçmenlerin bir araya toplandığı bir meyhanede geçiyor. Üniversiteli ve yeni mezun gençlerden oluşan Chromas Koro, 25 Şubat’ta Yılmaz Güney Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak. Repertuvarında latin parçalardan türkü düzenlemelerini, çağdaş klasik eserlerden pop düzenlemelerine birçok eser bulunan koro, keyifli bir gece yaşatacak. Yılmaz Güney Sahnesi 27 Şubat akşamı ise “Misket’in Hüznü” adlı gösterisi ile Söylev Ezgi Uludağ’ı izleyici ile buluşturacak.

BAKMADAN GEÇME!