Sahnede solo dans

Güncelleme Tarihi:

Sahnede solo dans
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2021 01:48

4. Uluslararası Çağdaş Dans Festivali yarın başlıyor. CerModern açık hava sahnesinde üç gün sürecek festivale Türkiye dışında, 11 farklı ülkeden dansçı katılacak.

Haberin Devamı

Bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek olan etkinlik, üç gün süresince ulusal ve uluslararası dans sanatçılarının performansları, atölye programları, seminer, konser ve film gösterimleriyle izleyiciye zengin bir program sunacak. Festivale, İspanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Ukrayna, İsrail, Meksika, Kosova, Yunanistan, Litvanya, Dominik Cumhuriyeti ve Almanya’dan solo dansçılar katılacak. Toplamda 23 dansçı, solo performanslarıyla görsel şölen yaşatacak. Festivalin danışma ekibi, modern dansın Türkiye’deki öncü isimlerinden Deniz Alp, Özgür Adam ve Galip Emre’den oluşuyor.

ANKARA’DA KURUMSALLAŞTI

CerModern Sanat Programları Yönetmeni Zihni Tümer, dünyada köklü bir geleneği olan çağdaş dansın 50’li yıllardan bu yana ülkemizde, özellikle Ankara’da kurumsallaştığını belirterek, üstlendikleri sorumluluğun ve amaçlarının dansın marka değerine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

FESTİVAL PROGRAMI

Dans performansları saat 20.00’de başlayacak.
3 Eylül: Ekin Bernay, Robert Nuha, Atahan Tepe, Anastasia Khvorost, Bekir Şimşek, Chiara Giorda, Simce Çakır, Tereza Hlouskova.
4 Eylül: Miriam Engel, Ksenija Jermakova, Eylül Uğural, Berk Can Ceylan, Damla Şenses, Eliane Roumie, Raul Tamez.
5 Eylül: Victoria Miranda, Ekin Ançel, Ezgi Yaren Kardemir, İlayda İpekçi, Aybike İpekçi, Ezgi Diren Yıldızkan, Wileydy Contrera, Chiara Amato.

Sahnede solo dans

İspanyol dansçı Victoria Miranda, festivalin son gününde sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

Sahnede solo dans

Kosovalı dansçı Robert Nuha, ilk gün sahnede olacak.

Sahnede solo dans

Meksika’dan Raul Tamez, festivalin ikinci günü performans sergileyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!