Rüzgarlı davası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Rüzgarlı davası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 10:58

16 ay önce otoparkçı kurşunuyla hayatını kaybeden Rüzgarlı esnaflarından Mehmet Karagöz’ün (21) katil zanlıları, bugün yargı karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Rüzgarlı Caddesi esnafının, Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncü şahıslara kiraladığı bölgedeki yol boyu ücretli otoparklara tepki amacıyla geçen yıl 9 Temmuz’da yürüyüş yaptığı sırada, otoparkçıların kurşunuyla hayatını kaybeden 21 yaşındaki Mehmet Karagöz’ün davasına ilişkin ilk duruşma bugün görülecek. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkeme’sindeki davada, Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan T.Ş. ve C.A.’nın yanı sıra şüphelilerden M.C.A., E.Ş., E.N. ve Ü.Y. de hakim karşısına çıkacak. Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan’ın hazırladığı iddianamede, T.Ş., C.A., M.C.A., E.Ş., E.N. ve Ü.Y. ‘kasten insan öldürmek’, ‘kasten insan öldürmeye katılmak’, ‘silahla etkili eylem’, ‘silahla etkili eyleme katılmak’, ‘izinsiz silah ve mermi taşımak’ suçlarından yargılanacak. 

Haberin Devamı

BİLGİ VERİLMEDEN DEVREDİLMİŞ

İddianamede, işletilmesi amacıyla ANFA’nın MAY-DAY Ltd. Şti.’ye otoparkı kiraladığı ancak bu şirketin de sözleşmede öngörülmemesine rağmen otoparkı ANFA’ya bilgi vermeden MRT Otopark Ltd. Şti’ye devrettiği belirtildi. Savcının iddianamesinde C.A. ve T.Ş.’nin ise ‘hasımları olduğu için silah taşıdıklarını, esnafın “bunlar doğulu, bunlar PKK’lı, otoparkçı’ diyerek üzerlerine gelmesi üzerine kalabalığı dağıtmak ve kendilerini savunmak üzere ateş ettiklerini ifade ederek, otopark işletmeciliğiyle ilgilerinin olmadığı” şeklinde savunma yaptıkları kaydedildi.

ÖLDÜREN KURŞUN C.A.’DAN

Elde edilen görüntülerde, otopark işletmesi çalışanlarından Ü.Y.’nin belinden çıkardığı sarı renkli bir tabanca verdiği ve C.A.’nın bu tabancayla ateş ettiğinin yer aldığı iddianamede ayrıca T.Ş.’ye ait işyerinin kamera görüntüsünde ise T.Ş.’nin büfeye gelip çekmeceden tabanca aldığının da görüldüğü vurgulandı. C.A., T.Ş. ve E.Ş.’nin anlık bir savunmayla hareket etmeyip birkaç günden beri devam eden protestolar nedeniyle hazırlıklı oldukları da iddianamede yer aldı. Olay yerinde 5 adet mermi kovanı ve 1 adet mermi çekirdeği bulunduğu ve Mehmet Karagöz’ün ölümüne C.A.’nın kullandığı tabancadan çıkan çekirdeğin neden olduğu da iddianameye girdi.

BAKMADAN GEÇME!