Prostatta erken tanı başarıyı artırıyor

Güncelleme Tarihi:

Prostatta erken tanı başarıyı artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 15:15

Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Hakan Özdemir, geliştirilen ‘Transrektal Ultrason-Manyetik Rezonans Füzyon Biyopsi’ tekniğiyle prostat kanserinin kolaylıkla saptanabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Amerika’da birkaç yıl önce geliştirilen üç boyutlu yarı robotik füzyon biyopsi cihazı kullanılarak gerçekleştirilen teknik, prostat kanserinin tanı ve tedavisinde büyük başarı sağlıyor. Prostat kanserinin özellikle 50 yaş ve üzeri erkeklerde en sık görülen hastalık olduğunu belirten Ödemir, her yıl dünya genelinde 258 bin kişinin prostat kanserinden hayatını kaybettiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

Prostat kanseri şüphesi olan kişilere mutlaka biyopsi yapılması gerekiyor. Tedavide, erken evrede gerçekleştirilen tanı ve doğru uygulamalarla başarı oranı yüzde 90’lara yükseliyor. Beklendiği üzere hastalığın erken teşhis edilmesi halinde tedavi başarısı artıyor. Biyopsi için dünyada ve ülkemizde en yaygın kullanılan yöntemler bazı kanser olgularının tespitinde eksik kalabiliyor. Yeni geliştirilen yöntemle kanser odakları daha büyük doğruluk oranıyla saptanabiliyor. Füzyon biyopsi, riskleri önceden tespit ederek başarıya ulaşılmasına yardımcı oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!