Projeye yazılımcı yetiştirecekler

Güncelleme Tarihi:

Projeye yazılımcı yetiştirecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2020 09:38

OSTİM Teknik Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yürütülen "1 milyon yerli yazılımcı" projesine, bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezi’nin (OTÜSEM) hazırladığı program çerçevesinde yetiştirdiği yazılımcılarla katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

OTÜSEM Müdürü Hakan Ünsal, kuruluşlarının ‘Uygulamalı Dijital Uzmanlık Programı’yla, yazılımcı olmak isteyen bir kişiye algoritmik düşünceden veri tabanı yönetimine, bilgi güvenliğinden dijital dönüşüme kadar ihtiyaç duyacağı tüm eğitimlere modüler bir şekilde ulaşabilme imkânı sunduklarını söyledi. Ünsal, programa katılan kursiyerlere rehberlik hizmeti vererek, bu kişilerin edinmek istedikleri meslek ve ilerlemek istedikleri alanlarla ilgili doğru donanım ve yetkinliklere sahip olmalarını sağladıklarını dile getirdi. Koronavirüs salgını döneminde bazı hizmetlere erişebilmek ve ihtiyaçları karşılayabilmek noktasında sorunlar yaşanmaya başlandığına dikkat çeken Ünsal, şu değerlendirmede bulundu:

İLGİ ARTTI

"Salgından önce de bu ihtiyaçlar vardı ama büyük bir kesim bu ihtiyaçlarını klasik yöntemlerle karşılamayı tercih ediyordu. Salgın dönemindeki ihtiyaçlar arttıkça her sektöre özgü yeni, özellikle yerli ve milli yazılımlar geliştirmek, yazılım alanına ilgiyi arttırdı. Bu süreçte en çarpıcı ve somut ilerleme özellikle dijital medya, dijital pazarlama, e-ticaret ve iletişim alanlarında kendini gösterdi. Uzaktan çalışma ve işleri uzaktan yönlendirme noktasında dijital platformlar ve işletmelerin yönetim prensiplerine uygun bilişim altyapıları ve yazılım ihtiyaçları oldukça arttı. Doğru yönlendirme ve doğru eğitim modelleri ile herkes kendi mesleğinin yazılımcısı olabilir ve yazılım ihtiyaçlarını çözmek için hangi bilgiyi nerede bulup nasıl uygulayacağı bilgisine ulaşabilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!