Polatlı şehir içi geçişini rahatlattık

Güncelleme Tarihi:

Polatlı şehir içi geçişini rahatlattık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2021 22:52

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ‘Polatlı Şehir Geçişi ve Kartaltepe Köprülü Kavşağı’, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje kapsamında yan yol düzenlenmeleriyle ana yola katılım noktalarını iyileştirerek, transit trafiğin kesintisiz akışını sağladıklarını ve Polatlı şehir içi geçişini rahatlattıklarını söyledi. Polatlı Şehir Geçişi ve Kartaltepe Köprülü Kavşağı’nın önemli projelerden olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, Ankara’nın, İzmir ve Ege Bölgesi ile bağlantısının, Polatlı geçişinin de yer aldığı, D-200 Devlet Yolu üzerinden sağlandığını ifade etti. Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Polatlı şehir içi geçişini rahatlattık


KOLAY ULAŞIM İMKÂNINI SAĞLADIK

“Çalışmalar kapsamında Ankara Çevre Otoyolu Eskişehir Yolu Kavşağı’ndan Polatlı girişine kadar uzanan 52 kilometrelik kesimi ile 6.5 kilometrelik Polatlı Şehir Geçişi’ni 6 şeritli, Polatlı çıkışı-Sivrihisar Kavşağı arası 57.5 kilometrelik kesimi ise 4 şerit halinde toplam 116 kilometre olmak üzere bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak yeniledik. Çalışmalar kapsamında ayrıca 52 kilometrelik ilk kesimde Alagöz Kavşağı’na ilave köprü yaptık. 6.5 kilometrelik Polatlı Şehir Geçişi’nde tek taraflı 5.3 kilometre kutu menfez şeklinde sel önleme drenaj kanalı ve 4 kilometre uzunluğunda 2x1 şeritli yan yol tesis ettik. 44 metre uzunluğunda Kartaltepe Köprülü Kavşağı’nı tamamladık. Her biri 60 metre uzunluğundaki Sakarya, DDY-1 ve DDY-2 sağ köprülerini yıkıp yeniden yaptık. 57.5 kilometrelik ikinci kesimde de 24 kilometre tırmanma şeridi inşa ettik. D-200 Doğu-Batı koridorunun kaliteli ve konforlu hizmet vermesini sağladık. Yan yol düzenlenmeleriyle ana yola katılım noktalarını iyileştirerek, transit trafiğin kesintisiz akışını sağladık ve Polatlı şehir içi geçişini rahatlattık. Transit trafiğin bölgeden geçişinde yaşanan gecikmeleri ortadan kaldırdık. Kartaltepe Köprülü Kavşağı ile Kartaltepe Mehmetçik Anıtı’na ve Panoramik Müze’ye kolay ulaşım imkânını sağladık. Ankara-Polatlı-Sivrihisar Yolu’nda yaptığımız iyileştirmeler ve yeni imalatlarla da zamandan 45.7 milyon lira ve akaryakıttan 85.3 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 131 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Trafikten kaynaklı karbon salınımını da 34 bin 200 ton azaltacağız. Tasarruf edilen bu para artık devletimizin kasasında, insanımızın cebinde kalacak.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!