Polatlı il olma heyecanı yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Polatlı il olma heyecanı yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 17:38

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Yeni yüzyılda 100 il’ önerisiyle gözlerin çevrildiği Ankara’nın Polatlı ilçesi il olma heyecanı yaşıyor. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “Polatlı Belediyesi olarak şehrimizin il olma sürecinin ilk adımı kabul edilebilecek ön hazırlık çalışmalarına başlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin salı günkü 28’inci yasama döneminin ilk grup toplantısında ‘Yeni yüzyılda 100 il’ önerisi uzun yıllardır il olmayı bekleyen Ankara’nın Polatlı ilçesinde de heyecan yarattı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “Polatlı gelişmiş sanayi altyapısı, genç nüfusu ve tarihi İpek Yolu'nun üzerinde bulunan eşsiz konumuyla ülkemizin en güzide illerinden birisi olacaktır” açıklaması yaptı. Başkan Yıldızkaya özetle şunları kaydetti:

Polatlı il olma heyecanı yaşıyor

EN ÖNEMLİ ADIM ARTIK ATILMIŞTIR

“Şehrimizin ve hemşehrilerimizin uzun yıllardır hasretle beklediği, Milliyetçi Hareket Parti’mizin 100 Maddelik Seçim Beyannamesi içerisinde de yer alan ‘Yüzüncü Yılda 100 İl Projesi’ kapsamında Sayın Genel Başkanı’mız Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi 13 Haziran Salı günü gerçekleştirilen TBMM Grup Toplantısı’nda bizlere büyük bir müjde vermiştir. Türkiye Yüzyılı hedefleri çerçevesinde 100 Maddelik yeni bir anayasanın müzakeresi ve bu kapsamda Anadolu bozkırının parlayan yıldızı Polatlı’mızın da nihayet il olacağı ‘Yeni Yüzyılda 100 İl ve 1000 İlçe’ projesinin hayata geçirilmesi için en önemli adım artık atılmıştır.

Haberin Devamı

GÜZİDE İLLERDEN BİRİ OLACAKTIR

Şehrimiz hali hazırda birçok ilden daha gelişmiş olan tarımsal, ekonomik ve ticari potansiyeli, tarihi ve kültürel mirasıyla il statüsü kazanmasının ardından hak ettiği değere ulaşacaktır. Polatlı gelişmiş sanayi altyapısı, genç nüfusu ve tarihi İpek Yolu'nun üzerinde bulunan eşsiz konumuyla ülkemizin en güzide illerinden birisi olacaktır. Bu anlamda Polatlı Belediyesi olarak şehrimizin il olma sürecinin ilk adımı kabul edilebilecek ön hazırlık çalışmalarına başlıyoruz. Bu sürecin beraberinde getireceği yüksek sorumluluk duygusuyla her konuda planlamalarımızı hızla hayata geçireceğiz.

KISA SÜREDE TAMAMLANMASI ÜMİDİ

Bu vesileyle, ‘Yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür’ sözleriyle Polatlı’mızda 7’den 70’e herkesi aynı sevinçle bir araya getiren Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’e şehitler diyarı Polatlı’mız ve şüheda torunu hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. En kısa sürede tamamlanmasını ümit ettiğimiz bu sürecin şehrimize ve tüm değerli Polatlılı hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Haberin Devamı

NÜFUSUN EN AZ 100 BİN OLMASI GEREKİYOR

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” demişti. Bahçeli bu açıklamasıyla 19 yeni il, 27 ilçe için sinyal vermişti. Bahçeli’nin açıklamasının ardından gözler aralarında Polatlı’nın da olduğu il olma kriterine sahip ilçelere çevrildi. İl olmak için o ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerekiyor. 2022 yılına göre Polatlı’nın 128 bin 378 nüfusu bulunuyor.

Polatlı il olma heyecanı yaşıyor

Haberin Devamı

KURTULUŞ SAVAŞI’NDA ÖNEMLİ YERE SAHİP

Polatlı’nın Kurtuluş Savaşı’mızda da önemli bir yeri bulunuyor. Sakarya Meydan Muharebesi ilçenin Çekirdeksiz, İğciler, İnler, Toydemir köyleri civarında yapılmış, Atatürk bu savaşı ilçenin Alagöz köyünde kurulan karargâhından yönetmiştir. Ankara’yı ele geçirmek isteyen Yunan kuvvetleri Polatlı sınırına kadar gelmiş ancak Sakarya Savaşı’nda yenilerek geri çekilmek zorunda kalmıştır. Sakarya Nehri’nin Porsuk Irmağı ile birleştiği yerin biraz ötesinde ise Frig uygarlığının başkenti olan Gordion, kazılar sonucu ortaya çıkarılmıştır. Bu kent, Büyük İskender’in Anadolu toprağını zaptı sürecinde 333-334 yılları arasında askerleriyle konakladığı şehir olma özelliğine sahip. Bu çevrede 86 tümülüs, kral mezarı ve kalıntıları ile ilçe merkezinde şehir kalıntıları bulunmakta. Günümüzde Polatlı ilçesinin en çok turist çeken ören yeri olan bölgede ‘Eşek Kulaklı Midas’ ve ‘dokunduğu her şeyi altına çeviren Midas’ efsaneleriyle ün yapmış Kral Midas’ın mezarı da bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Polatlı il olma heyecanı yaşıyor

Polatlı il olma heyecanı yaşıyor

Polatlı’nın 2022 yılına göre 128 bin 378 nüfusu bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!