Paris sosyetesi Başkent sahnesine

Güncelleme Tarihi:

Paris sosyetesi Başkent sahnesine
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 14:54

Operet dünyasının baş yapıtlarından sayılan Jacques Offenbach'ın Paris'in yüksek sosyetesini hicvettiği, coşkulu danslarla dolu eseri "Paris Hayatı", 31 yıl sonra Türkiye'de seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Eseri sahneye koyan Zeynep Tamer, “Türkiye'de daha önce 1986'da İstanbul'da Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelendi. Biz eseri yıllar sonra ilk kez Ankara seyircisiyle buluşturacağız. Opera Sahnesi’nde bu akşam prömiyerini gerçekleştireceğimiz Paris Hayatı, coşkulu dansları ve enerjik müziği ile Ankara seyircilerimize değişik, sıra dışı ve keyifli gece yaşatacak" dedi.

“MİZAHİ YOLLU HİCİV”

Operette şehre turist olarak gelen İsveçli Baron ve Barones üzerinden Paris'in uçarı, gösterişli, abartılı yaşamının anlatıldığını dile getiren Tamer, baskıcı bir aileden gelen, katı kurallarla büyütülmüş bir baronun bu gösterişli, eğlenceli, uçarı hayatın içinde kendini kaybedişinin hikayesinin yer aldığını söyledi. Tamer, şunları kaydetti:
"Eserin içinde mizahi yollu eleştiriler, hicivler olduğu gibi daha çok da neşeli, keyifli sahneler var. Amacım seyircilerimize günlük koşuşturmalarından bir mola verdikleri bu iki saat içinde, tasalarını unutturacak, yeni bir güne keyifli ve umut dolu başlatacak duygular aktarmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!