Özel okullardan eğitim seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Özel okullardan eğitim seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2023 17:32

Ankara’daki okulların da yer aldığı ‘misafir öğrenci’ projesiyle depremzede öğrenciler, ikinci dönem boyunca özel okullarda tam burslu okutulacak. Kampanyaya destek olan özel okullar, misafir öğrenci kontenjanlarını “www.misafirogrenci.org” adresi üzerinden ilan etmeye başladı. Kampanyada dün itibarıyla başkentten 225 özel okul bulunuyor.

Haberin Devamı

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKURBİR) ve Ankara Eğitim Platformu, depremzede çocukların farklı illerdeki özel okullarda tamamen ücretsiz eğitim görmesi için kampanya başlattı. Tüm özel okulların kontenjan ve imkânları ölçüsünde katıldıkları dayanışma kampanyasında Ankara’dan da özel okullar yer alıyor. Kampanya hakkında bilgi veren Ankara Eğitim Platformu Üyesi ve Proje Koordinatörü Gökhan Ünlüer, www.misafirogrenci.org” sitesine 50 ilde faaliyet gösteren ulusal ve yerel bin 174 okulun kayıt yaptırdığını Ankara’da ise dün  itibarıyla 112 yerleşkede 225 özel okulun bin 461 depremzede öğrenciye kontenjan açtığını belirtti. Ünlüer, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EĞİTİM, YEMEK VE KİTAP ÜCRETİ ALINMAYACAK

Özel okullardan eğitim seferberliği

“Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi birden etkileyen deprem felaketi tüm Türkiye’yi derinden etkiledi. Özel okullar olarak, deprem felaketinden olumsuz etkilenen ailelerimizi bu zorlu süreçte desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler, Türkiye’deki özel okulları temsil eden 6 sivil toplum örgütü olarak ortak bir girişimle www.misafirogrenci.org sitesini-yazılımını hayata geçirdik. Sitenin sayfasına girildiğinde bir Türkiye haritası çıkıyor. Haritadan yaşayacakları şehri seçecek olan depremzede öğrenciler, özel okulların oluşturduğu kontenjanlardan, yemek ve kitap dahil hiçbir ücret ödemeden yararlanabilecek. Yani, okullarımız kesinlikle depremzede öğrencilerden eğitim ücreti ve yemek ücreti almayacak. Depremzede öğrencilerimizin, bu süreç içerisinde farklı kitap setlerine ihtiyacı olabilir. Dolayısıyla kitap setleri de okullarımız tarafından tedarik edilecek. Ana kalemler dışındaki depremzede aile ve öğrencilerimizin diğer ihtiyaçlarını da yine bu 6 sivil toplum örgütü ve okullar olarak  birlik ve beraberlik içerisinde gidermeye çalışacağız.

Haberin Devamı

Özel okullardan eğitim seferberliği

BAŞKENTTE 225 OKUL KAPILARINI AÇTI

Hayata geçirdiğimiz www.misafirogrenci.org sitesi cumartesi günü açıldı ve 24 saat içinde yüzlerce okul sisteme kayıt yaptı. Şu ana kadar siteye 50 ilde faaliyet gösteren ulusal ve yerel bin 174 okulun kayıt yaptırdığı, 9 bin 860 bini aşkın misafir öğrenci kontenjanına ulaşıldığı ve öğrenci kontenjanın hızla arttığı biliniyor. İlerleyen saatlerde ve günlerde bu sayının artacağını biliyoruz. Ankara’da dün itibarıyla toplamda 112 yerleşkede 225 özel okul, bin 657 depremzede öğrenciye kapısını açmış durumda. Ankara’daki sayı da giderek artıyor. Depremden olumsuz etkilenerek şehir değiştirmek durumunda kalan tüm ailelerimizi misafirogrenci.org sitesi üzerinden okullarımızdaki misafir öğrenci kontenjanından yararlanmaya davet ediyorum.”

GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

Haberin Devamı

Ünlüer, misafir öğrenci kontenjanından yararlanmak isteyen öğrenciler için gerekli şartların okullara göre değişiklik gösterebileceğini kaydederek temel belli başlı şartları ise söyle sıraladı:
1-Kurumların misafir öğrenci kontenjanı ilan ettikleri sınıf seviyesinde öğrenci olmak.
2-2022-2023 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini depremlerin yaşandığı 10 şehirden (Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Hatay) bir tanesinde tamamlamak.
3-Misafir öğrenci kontenjanı sunan okul, aday öğrencinin bu illerde yer alan bir okuldan nakil işlemini gerçekleştirmesini isteyebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!