Otopark sistemi böyle uygulanacak

Güncelleme Tarihi:

Otopark sistemi böyle uygulanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 01:00

Rüzgarlı’dan tekrar başlatılması kararlaştırılan ve Başkan Gökçek’in kent genelinde de uygulayacaklarını açıkladığı yol boyu otopark sisteminin detayları belli oldu. İlk 15 dakika ücretsiz olan otoparklarda 4 saate kadar 10 TL ücret alınacak. Süre karmaşasını engellemek için de el terminalleri kullanılacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl kasım ayında alınan kararla Rüzgarlı Sokak’ta başlattığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kent geneline yayılacağını açıkladığı yol boyu otopark sisteminin ayrıntıları belli oldu. Yol boyu otoparkların yanı sıra açık, çok katlı ve kapalı otoparklarda uygulanacak yeni fiyat tarifesi ile sistem kuralları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu ay görüşülerek karara bağlanacak. Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nda görüşülerek meclise gelecek olan İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Otoparklar Şube Müdürlüğü’nün yazısına göre otoparklarda şu kurallar uygulanacak: 

TRAFİK POLİSİ YELEĞİ

Araç otoparktan ayrıldıktan sonra gün içerisinde farklı bir saatte gelince yeni ücrete tabii olacak. Süre kargaşasına son vermek için otopark görevlilerince el terminali kullanılması zorunlu olacak. Otopark çalışanları özellikle trafik polislerinin kullandığı ikaz yeleklerinden tek tip kıyafet giyecek.

Haberin Devamı

İKİLİ DENETİM YAPILACAK

Çalışanların vatandaş tarafından rahatlıkla görülebilecek bilgilerinin yer aldığı yaka kartı takması zorunlu olacak. Fiyat tarifesi otoparklarda vatandaşların görebileceği uygun yerlere asılacak. Otoparklar Zabıta Dairesi Başkanlığı ile İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı tarafından denetlenecek.

Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nda değişiklik yapılmazsa 2017 yılında tüm otoparklarda tüm araçlar için KDV dahil uygulanacak ücret tarifeleri ise şöyle olacak:

YOL BOYU OTOPARKLAR

0-15 dakika: Ücretsiz
15 dakika-1 saat arası: 5 TL
1-2 saat arası: 7 TL
2-4 saat arası: 10 TL
Tam gün (24 saat): 14 TL

AÇIK OTOPARKLAR

İlk bir saat: 5 TL
1-2 saat arası: 7 TL
2-4 saat arası: 10 TL
Tam gün (24 saat): 14 TL

ÇOK KATLI VE KAPALI OTOPARKLAR

İlk 1 saat: 6 TL
1-2 saat arası: 9 TL
2-4 saat arası: 12 TL
Tam gün (24 saat): 16 TL

TAŞINMAZ SATIŞINA MUHALEFETTEN RET

Öte yandan ocak ayı görüşmelerine devam eden Büyükşehir Belediye Meclisi, önceki gün 2. Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığındaki toplantıda kentle ilgili çeşitli kararlar aldı. Meclis’te Büyükşehir Belediyesi’ne ait ya da hissedar olduğu Çankaya Lodumlu Mahallesi’ndeki 29 adet taşınmazın satılarak veya trampa edilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı, CHP ve MHP gruplarının ‘ret’ Ak Parti’nin ‘evet’ oyu kullanmasının ardından oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükşehir’e ait Altındağ’daki iki parselin de kentsel dönüşüm ve diğer yatırım projelerine kaynak sağlanması amacıyla satılması kararlaştırıldı. CHP ve MHP grupları karara ret oyu kullandı.
783 KONUTLUK EMSAL ARTIŞI

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Göksu Parkı’nın yamacında inşa edilecek konutlarla ilgili emsal artışını da ‘şehit ve muhtaç aileler için 200 konutun Büyükşehir’e verilmesi’ şartıyla kabul etti. Konut sayısını bin 147’den bin 930’a çıkaran plan değişikliğine CHP ve MHP grubu ‘ret’ oyu verdi. 3’lü konsorsiyum tarafından inşa edilecek proje için yapılan emsal artışı ile 783 adet yeni konut yapılması sağlandı. Mülk sahipleri, 783 ilave konuttan 200’ünü Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edecek, geriye kalan 583 ilave konut ise kendilerine kalacak. Meclis’te ayrıca Mamak’taki Eski Çöp Döküm Alanı projesi kapsamında kalan gecekondu sahiplerine konut tahsis edilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Otopark sistemi böyle uygulanacak

Başkent’in çeşitli noktalarındaki açık otoparklardan bazıları meclis kararıyla Büyükşehir’e bağlı BELTAŞ A.Ş.’ye devredilmiş, şirket de buraları ANPARK ismiyle işletmeye başlamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!