Otobüslere klima uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Otobüslere klima uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2023 15:59

Sıcak havalarda otobüslerde klima çalıştırmayan şoförlerle ilgili şikâyetler artınca ABB’den hem özel toplu taşıma esnafına hem de EGO şoförlerine uyarı geldi. Uymayan şoförlere cezai işlem uyguladıklarını belirten TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, “Kapılar açılıp kapandıkça klimanın faydası olmuyor” dedi.

Haberin Devamı

Başkentte bugünlerde hava sıcaklıkları 35 dereceyi bulurken sıcak hava dalgası kent sakinlerini bunaltıyor. Özellikle sabah ve akşam pik saatlerde otobüslerle kent içinde yolculuk yapan vatandaşlar, klima çalıştırmayan şoförlere isyan ediyor. Çok sayıda vatandaş hem EGO hem de özel halk otobüslerinde (ÖHO) klimaları çalıştırmayan otobüs şoförlerinden şikâyetçi oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi de (ABB) çok sayıda gelen şikâyetler üzerine otobüs şoförlerinin uyarıldığını açıkladı. ABB’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

ARIZALARA MÜDAHALE EDİLİYOR

“Son dönemde Başkent 153 Çağrı Merkezi’mize otobüslerde klimaların çalıştırılmadığına dair vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler üzerine, Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) esnaf temsilcilikleri uyarılmıştır. EGO bünyesinde görev yapan otobüslerimizde tespit edilen klima arızalarına ivedilikle müdahale edilerek cihazların kesintisiz olarak çalışması sağlanmaktadır. Araç şoförlerimiz de vatandaşlarımızın taleplerinin yerine getirilmesi hususunda uyarılmıştır. Şikâyetlerinizi ve taleplerinizi bize Başkent 153 hattımızdan bildirebilirsiniz.”

Haberin Devamı

KAPILAR AÇILIP KAPANDIKÇA FAYDASI OLMUYOR

Otobüslere klima uyarısı

Şoförlere klima konusunda uyarı yaptıklarını uymayanlar hakkında da cezai işlem uyguladıklarını belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara şunları söyledi: “Şehir içindeki otobüsler uzun yol otobüsü gibi değil. Her 300-500 metrede bir duraklarda durup yolcu alıp indirme oluyor. Kapılar açılıp kapandıkça da hava sirkülasyonu bozuluyor. Kapılar açılıp kapandıkça klimanın faydası olmuyor. Özellikle sıcak havalarda klimanın çok da etkisi bu nedenle olmuyor. Ayrıca yolcular camları da açtığında klima etkisiz oluyor. EGO Genel Müdürlüğü ve Zabıta Dairesi Başkanlığı denetimlerini yapıyor biz de şikâyet gelince değerlendirip gereğini yapıyoruz. Şoförlere klima konusunda uyarı yaptık, uymayanlar hakkında da cezai işlem uyguluyoruz. EGO Genel Müdürlüğü Otobüs Daire Başkanlığı tarafından günlük olarak ‘klimaları çalıştırın’ uyarısı da geliyor.”

Haberin Devamı

4 TEMMUZ 2023

Otobüslere klima uyarısı

Hürriyet Ankara, EGO otobüslerinin açılmayan klimalarından şikâyetçi olan Ankaralıların çağrılarını ‘EGO’YA KLİMAYI AÇIN ÇAĞRISI’ haberiyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!