Otobüs duraklarında ‘beraber dolar kazanalım’ tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Otobüs duraklarında ‘beraber dolar kazanalım’ tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2023 16:59

Başkentteki otobüs duraklarında, “Cepten dolar kazanıyoruz. Haydi ara beraber kazanalım” ilanları ortaya çıktı. Türk Lirası’ndan dolara geçen ve ihtiyaç sahiplerini tuzağa çeken şahısları telefonla aradık. Ayrıntılı bilgi vermeyen dolandırıcılar, “Şimdi telefondan anlatmak olmaz gelirsen gösteririz” diyerek Ulus’a davet ettiler.

Haberin Devamı

Ankara’da bankalardan kredi alamayanları dolandırmak için otobüs duraklarına yapıştırılan ilanlardan sonra bu kez de ‘Cep telefonuyla dolar kazanma’ ilanları ortaya çıktı. Kentin farklı noktalarındaki otobüs duraklarına yapıştırılan ilanlarda cep telefonu numarasıyla, “Cepten dolar kazanıyoruz. Haydi ara beraber kazanalım” ifadeleri yer alıyor. ‘dolar’ ve ‘beraber kazanalım’ kelimelerini büyük yazan dolandırıcılar, ilan tasarımında da cep telefonu ile dolar görselini kullanıyor.

Otobüs duraklarında ‘beraber dolar kazanalım’ tuzağı

DOLARLA CEZBEDİYORLAR

Vaat için dolara geçen ve ihtiyaç sahiplerini tuzağa çeken şahıslar, döviz kurundaki yükseliş nedeniyle vatandaşları da cezbediyor. Dolandırıcıların kentte yayaların ve yolcuların yoğun olduğu otobüs duraklarına yapıştırdıkları ilanlarla vatandaşları tuzağa çekmeye çalıştıkları da dikkat çekiyor. Paraya ihtiyacı olanları dolandırmak için duraklara yapıştırılan ilanlar belediye ekiplerince sökülse de tekrar yapıştırılıyor.

Haberin Devamı

BİLGİ YOK DAVET VAR

Hürriyet Ankara ilan üzerindeki cep telefonu numarasından dolar kazanmayı vaat eden kişilere ulaştı. Telefonda ayrıntılı bilgi vermeyen şahıslar Ulus Sanayi Caddesi’ndeki bir iş merkezinin adresini vererek bürolarına davet etti. Telefondaki kişi ilk olarak, “Görüşme imkânınız varsa gelin Ulus’ta görüşelim Sanayi Caddesi’nin girişinde yerimiz var” dedi. “Sistemin nasıl olduğu”nu sorduğumuzda ise “Telefon üzerinden oluyor. Şimdi telefondan anlatmak olmaz gelirsen gösteririz. Akşam 7’ye kadar buradayız” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!