Orta Çağ canlandı

Güncelleme Tarihi:

Orta Çağ canlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 16:18

Dünyada yaklaşık 10 milyon kişi tarafından oynanan, Türkiye’de geliştirilen tüm PC oyunları içinde bugüne dek en yüksek satış rakamını yakalayan Mount&Blade: Warband’in oyun konsolu versiyonları tanıtıldı.

Haberin Devamı

Dijital oyun geliştiricisi TaleWorlds Entertainment, Mount&Blade: Warband’in PlayStation ve Xbox platformlarına yerini alması dolayısıyla Hacettepe Teknokent’te tanıtım toplantısı düzenledi. Şirketin Genel Müdürü Ali Erkin, Mount&Blade: Warband ile bir ilke daha imza attıklarını ve konsol sürümünü dijital ve kutulu olarak oyunseverlerle buluşturduklarını söyledi. Erkin, oyunu oynayanların sayısının ise 10 milyonu bulduğunu belirtti.

110 MİLYAR DOLARLIK HACİM

Hacettepe Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız da dünya çapında başarılara imza atmış bir firmanın lansmanına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Candan Gökçeoğlu ise oyun sektörünün 2015’te yaklaşık 110 milyar dolarlık bir hacme ulaştığına, bunun klinik araştırmalara ayrılan kaynağın üzerinde bulunduğuna dikkat çekti. 

Haberin Devamı

210 ÜLKEDE 6 MİLYONUN ÜZERİNDE SATIŞ YAPTI

PC Gamer’ın ‘Tüm Zamanların En İyi 100 Oyunu’ listesinde yer almayı başaran tek Türk oyunu olan Mount&Blade: Warband’in PC versiyonu, dünya çapında 210 ülkede 6 milyondan fazla kopya satmayı başardı. Mount&Blade: Warband, aynı başarıyı konsol sürümlerinde de sürdürmeyi hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!