Öğrenci yokluğunun kaybı 20 milyar TL

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci yokluğunun kaybı 20 milyar TL
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2020 00:38

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması sonrası öğrencisiz ve gelirsiz kalan ATO üyesi özel yurt işletmecilerini ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

ATO 58 No’lu Oteller ve Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Hasan Ardıç ile birlikte, Bahçelievler bölgesinde faaliyet gösteren ATO üyesi öğrenci yurtlarını ziyaret eden Baran, Başkent’teki yaklaşık 400 bin üniversite öğrencisinin yokluğunun kent ekonomisinde 20 milyar TL’lik kayba yol açtığını söyledi. Özel yurt işletmecilerinin yurt binalarının karantina merkezi olarak kullanılmasını önerdiklerini belirten Baran, “9 aydır yurt binaları boş. Ancak işletme sahipleri binalar için kira ödemeye devam ediyor. En kısa zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza durumu arz ederek, üyelerimizin taleplerini ileteceğiz” diye konuştu.

Öğrenci yokluğunun kaybı 20 milyar TL


BİRÇOK SEKTÖRE YANSIDI

Haberin Devamı

Ankara’da bulunan 400’e yakın özel öğrenci yurdunun faaliyetine devam edememesinin onlarca sektörü de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Baran, “Şehrimizde yaklaşık 400 bin üniversite öğrencisinin yokluğu bakkalından kırtasiyecisine, berberinden ayakkabıcısına kadar bir dizi sektörün iş hacimlerine de yansıdı. Çocuklarımızın sesleriyle cıvıl cıvıl dolan yurtların yakın zamanda açılmasını bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!