Ödüle uçacak isimler açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Ödüle uçacak isimler açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 14:18

Uçan Süpürge Vakfı’nın bu yıl 25’incisini düzenlediği ‘Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde ödüle layık görülen sanatçılar belli oldu. 26 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, 60’ı aşkın film izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Bu yılki teması “Kadınların Mirası” olarak belirlenen Uçan Süpürge Film Festivali’nin basın toplantısı önceki gün Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde yapıldı. Toplantıda Program Direktörü Nil Kural ile Uçan Süpürge Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elif Topkaya Sevinç, program ve ödül alan isimler hakkında bilgiler verdi. Bu yıl ‘Tema Ödülü’ne, Kadın Eserleri Kütüphanesi’; ‘Onur Ödülü’ne, Şerif Sezer’ ve Türkiye’nin ilk kadın yönetmenlerinden Bilge Olgaç anısına verilen ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne oyuncular Neşe Yulaç ve Ayşenil Şamlıoğlu ile yapımcı Anna Maria Aslanoğlu layık görüldü. Genç sanatçıları teşvik etmek için verilen ‘Genç Cadı Ödülü’ ise Nazlı Bulum’a takdim edilecek.

TAM BİLET 25 LİRA

Başlangıç tarihi 26 Mayıs olarak duyurulan festival, 5 Haziran’a kadar sürecek. Gösterimler ise Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. 60’ı aşkın film izleyici ile buluşacak. Bilet fiyatları ise öğrenciler için 10 lira, tam bilet için de 25 lira olacak.

KADINLARIN BARIŞ MÜCADELESİ

Program direktörü Nil Kural, seçkide yer alan filmlerin, kadınların doğadan ve barıştan yana mücadelesini izleyiciye taşıdığını aktardı. Kural bu yıl festivale Endonezya, Hindistan, Costa Rica, Arjantin, Vietnam ve Birleşik Krallık gibi ülkelerden kadın yönetmenlerin filmlerinin katılacağını, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) ödülü için 9 filmin yarışacağını söyledi.

Ödüle uçacak isimler açıklandı

‘Genç Cadı’ ödülüne Nazlı Bulum layık görüldü.

Ödüle uçacak isimler açıklandı

Romanyalı ünlü animasyon yönetmeni Anca Damian’ın yeni filmi “Ada”, Türkiye prömiyerini Uçan Süpürge’de Her Biri Ayrı Renk bölümünde yapacak.

Ödüle uçacak isimler açıklandı

Fransa’dangenç bir kadının duygularının peşinden gittiği “Anais’in Aşkları” filmi, Pembesiz Mavisiz bölümünde yer alıyor.

Ödüle uçacak isimler açıklandı

Usta sinemacı Claire Denis’nin yeni filmi “Bıçağın İki Yüzü”, Olay Yeri: Aile bölümünde izleyici ile buluşuyor.

Ödüle uçacak isimler açıklandı

2021 Antalya Film Festivali’nden En İyi Kısa Film Ödülü kazanan “Siz Biraz Uzak Kaldınız”, Türkiye’den Kadın Filmleri bölümünde yer alıyor.

Haberin Devamı

Ödüle uçacak isimler açıklandı

Festivalin açılışı önceki yıllarda ödül alan sanatçıların ve Festival Onursal Başkanı Türkan Şoray’ın da katılımıyla Karum Çim Amfi’de gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!