Nevruz coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Nevruz coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2022 14:22

Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı, Ankara’da renkli etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Belediyeler, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde bahar coşkuyla karşılandı. Türk dünyasından gelen sanatçılar danslarıyla büyülerken, Nevrut ateşi başkenti ısıttı.

13 ÜLKEDEN 250 SANATÇI KATILDI

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Nevruz Bayramı nedeniyle CSO Ada Ankara Ana Salon’da ‘Türk Dünyası Yeni Gün Buluşması’ isimli konser düzenledi. Konserde farklı ülkelerden dans grupları ve solistler performans sergiledi. Konseri, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası eşliğinde Türk dünyası ve Balkanlardan 13 farklı ülkenin dans grupları ve solistleri sahne aldı. Milli enstrüman ve geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan sanatçılar, ülkelerine özgü performanslar sergiledi. Haşim KILIÇ

Nevruz coşkusu

Azerbaycan, Türkmenistan, Moldova, Sırbistan, Kazakistan, Kırgızistan’dan gelen sanatçılar, görsel bir şölen sundu.

Nevruz coşkusu


YENİ BİR YILIN BAŞLANGICI

Keçiören Belediyesi’nin Kalaba Türk Dünyası Meydanı’ndaki etkinliklere Kırgızistan, Makedonya, Azerbaycan, Afganistan, Kosova, Moldova ve Kazakistan’dan büyükelçiler ile temsilciler katıldı. Bu ülkelerden gelen dans ekipleri gösteri yaptı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Nevruz baharın müjdecisi, günlerin eşitlenmesi, yeni bir yılın başlangıcıdır” dedi. Öte yandan, Başkan Altınok’a Türk dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı Kazakistan Cumhuriyeti Üstün Şeref Madalyası verildi.
Nevruz coşkusu

Başkan Altınok, Nevruz ateşinin üzerinden büyükelçiler ve temsilciler ile atladı, sembolik olarak demir dövdü.

Nevruz coşkusu


ÖĞRENCİLERLE KARŞILADILAR

Haberin Devamı

Pursaklar Şehit Murat Düger Ortaokulu’ndaki etkinliklerde Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, öğrencilerle birlikte baharı karşıladı. Başkan Çetin, “Orta Asya’dan Anadolu’ya gelen geleneği ilçemiz öğrencileri ile birlikte yaşadık” dedi.

Nevruz coşkusu


DEMİRLER DÖVÜLDÜ

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi’nde rektör Prof. Dr. Musa Yıldız’ın ev sahipliğindeki kutlamalara Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, (KKTC) Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de katıldı. Davetliler, akademisyenler ve öğrenciler, Nevruz ateşinin üstünden atladı, demir dövdü.

Nevruz coşkusu


DANSLI KUTLAMA

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi’nde düzenlenen etkinliğe rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, yerli ve yabancı öğrenciler ile davetliler katıldı. Nevruz ateşinin yakıldığı, demirlerin dövüldüğü etkinlikte öğrenciler tarafından geleneksel halk dansları sergilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!