Necatibey Caddesi’ne yol boyu otopark

Güncelleme Tarihi:

Necatibey Caddesi’ne yol boyu otopark
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 15:01

Rüzgarlı’da 4 ay önce tekrar uygulanmaya giren yol boyu ücretli otopark uygulaması Necatibey Caddesi’nde de başlayacak. Büyükşehir Meclisi’nde alınan kararla 108 araç kapasiteli yol boyu otoparkı, Büyükşehir’e bağlı BELTAŞ ANPARK modeliyle 25 yıllığına işletecek.

Haberin Devamı

 

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ tarafından işletilen ve temmuz ayında Rüzgarlı Caddesi’nden tekrar başlatılan yol boyu ücretli otopark uygulamasının ikinci adresi Necatibey Caddesi oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki günkü oturumunda Necatibey Caddesi’ndeki yol boyu otoparkın işletme hakkının BELTAŞ’a verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı da görüşüldü.
Oy birliğiyle kabul edilen yazıyla Necatibey Caddesi’nin, Atatürk Bulvarı ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı arasında bulunan 108 araçlık yol boyu otopark alanının, 25 yıl süreyle Büyükşehir Belediyesi şirketi olan BELTAŞ’a devredilmesi kararlaştırıldı.

BİR HAFTA İÇİNDE BAŞLAYACAK

İşletme hakkı, araç başı günlük KDV dahil 2.30 TL üzerinden verilirken devir işlemleri için de Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yetkili kılındı. ANPARK modelinin Rüzgarlı’da başarılı bir şekilde uygulandığını belirten BELTAŞ yetkilileri, Necatibey Caddesi için de “Bir hafta için de başlatılmasını hedefliyoruz. UKOME kararıyla sadece caddenin sağ tarafında uygulama yapılacak. Levhaların asılmasının ardından uygulama başlayacak” bilgilerini verdi. Öte yandan Meclis’te unutulmaya yüz tutmuş uçurtma oyunuyla ilgili, yer ve zaman daha sonra belirlenmek üzere, uçurtma şenlikleri düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!