Nallıhan Kuş Cenneti’nin ödüllü kareleri

Güncelleme Tarihi:

Nallıhan Kuş Cenneti’nin ödüllü kareleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 17:27

Avcılığın fotoğrafla yapılmasını sağlamak amacıyla 7’ncisi düzenlenen Foto Safari Yarışması’nda ödül almaya hak kazanan fotoğraf ve fotoğrafçılar için ödül töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Nallıhan Kuş Cenneti’nde 7’ncisi düzenlenen Foto Safari Yarışması’nda dereceye giren fotoğrafların sahiplerine, Nata Vega Outlet AVM’de düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. Fotoğraf avcılığını yaygınlaştırmak, doğa koruma bilincini geliştirmek amacıyla Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan Korunan Alanlar’da gerçekleştirilen yarışmanın ödül törenine; Ankara Valisi Vasip Şahin, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Başkent Ankara Meclisi ve Doğa Koruma Vakfı Başkanı Nevzat Ceylan ve AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan katıldı. Yarışmanın ‘Drone Fotoğraflar’ kategorisinde Fatih Gönül birinci, Muhammed Şuayp Oral ikinci, Erman Kırankaya üçüncü oldu. ‘Sayısal (Dijital) Fotoğraflar’ kategorisinde ise birincilik ve ikincilik ödülüne Erman Kırankaya, üçüncülük ödülüne Şenol Uzunoğlu layık görüldü.

Haberin Devamı

Nallıhan Kuş Cenneti’nin ödüllü kareleri

YARIŞMAMIZ ÇOK RAĞBET GÖRDÜ

Ankara Valisi Vasip Şahin, “Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, bizim kültürümüzün taptaze yaşadığı yerler. Baktığınızda o yörelerde saray kültürü yaşanıyor. Osmanlı döneminde sarayı beslemiş bir yöre. Somut olmayan miraslar açısından çok zengin bir bölge. Elimizden geldiğince yöresel mimarinin ve somut olmayan değerlerin ayağa kalkması noktasında yardımcı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Foto Safari Yarışması ile amaçlarının ‘avcılığın fotoğrafla yapılmasını sağlamak’ olduğunu belirten Başkent Ankara Meclisi ve Doğa Koruma Vakfı Başkanı Nevzat Ceylan, “Yedincisi yapılan yarışmamız çok rağbet gördü. Türkiye’de giderek yaygınlaşmaya başladı. Nallıhan’ın güzellikleri tanıtılırken doğa ve kuş fotoğrafçılığına özendiriyoruz” diye konuştu. Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş da, “Nallıhan’ınımız Ankara’ya her ne kadar uzak olsa da bir doğa cenneti. Sulak alanları, doğası, mimarisiyle Ankara’nın İstanbul’a açılan kapısı” dedi.

Nallıhan Kuş Cenneti’nin ödüllü kareleri

BAKMADAN GEÇME!