Mutfakta Rus gelin

Güncelleme Tarihi:

Mutfakta Rus gelin
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 15:57

Rus gelin Alfiya Ziatdinova, evinde misafirlere ikram ederek başladığı, Rusya mutfağının yaş pasta ve kurabiye ürünlerini, gelen talepler üzerine Ankara’da yaşayan Rusça konuşan binlerce vatandaş için üretmeye başladı.

Haberin Devamı

Ülkesinden 5 yıl önce evlenip Ankara’ya yerleşen Ziatdinova, özgün tarifiyle adından söz ettirmeye başladı. Ankara’da çok sayıda Rusça konuşan gelin olduğunun altını çizen Ziatdinova, “Rusya’dan, Ukrayna’dan, Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetlerinden ve dünyada Rusça konuşan birçok ülkeden evlilik ya da yeni bir hayat için Ankara’ya gelen çok sayıda arkadaşımız var. Memleketlerindeki tatlı ürünlerinin özlemini çeken büyük bir kitle var. Onların talepleri, benim motivasyonumu artırdı” dedi. 2 ve 4 yaşlarında iki çocuk sahibi olan Ziatdinova, hobisiyken mesleğe dönüşen pasta ve kurabiye ürünleriyle aile ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.

Mutfakta Rus gelin


En çok ballı pasta Medovik’in tercih edildiğini kaydeden Ziatdinnova, “Pasta için tam 12 kat yapıyor, hazırladığım özel kremayı da, katlar arasına dağıtıyorum” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!